ALTRES ACTIVITATS STEAM

BIST MMRES SCIENCEHACK 23

Part de l'alumnat de 3r d'ESO s'ha inscrit, per grups, al projecte BIST MMRES SCIENCEHACK 23, on els hi proposen trobar una solució a un problema global actual, aplicant la lògica i el mètode científic.

Al llarg d'un mes han de trobar la solució a un dels reptes proposats al ScienceHack:


Durant aquest mes de treball, a cada grup se li assignarà un tutor-mentor científic que els guiarà i ajudarà a desenvolupar la seva idea abans de la tramesa final.

Els equips finalistes seran convidats a participar en un dia complet d'activitats, i tindran l'oportunitat de presentar les seves idees en presentacions de 5 minuts (en ANGLÈS) a una audiència formada pels altres equips finalistes, científics, patrocinadors, i el jurat, que més tard decidirà els guanyadors del BIST-MMRES ScienceHack 23. En aquesta edició, hi haurà un equip guanyador per a cada repte i un guanyador general de la cursa científica. 

Molta sort a tot l'alumnat participant!

ACTUALITZEM!

Dos grups participants del nostre centre han estat seleccionats FINALISTES! 

Els grups formats per Júlia Castellví, Ariadna Márquez, Mali Espinel, Michelle Toussaint, Judit Pla, Meriem Khelfaoui, Berta Cerdà i Yesenia Lutchi, alumnes de 3r d'ESO,  han quedat finalistes del Repte BIST MMRES ScienceHack 23. 

Dilluns 27 de febrer gaudirem d'una jornada plena d'activitats al Parc de Recerca Biomèdica de Barcelona, on els grups finalistes explicaran els seus projectes.

Finalment, un jurat triarà un guanyador per cada repte i un guanyador general de l'edició.

Us desitgem molta sort!

"Lithium", guayador en la seva categoria del BIST-MMRES SCIENCEHACK 23.


Finalment, dels dos equips que van quedar finalistes al BIST-MMRES SCIENCEHACK 23 ("The Bests" i "Lithium"), va ser aquest últim qui va resultar guanyador del seu repte.


"Lithium" (equip format per  Judith Pla, Meriem Khelfaoui, Berta Cerdà i Yesenia Lutchi) va defensar, davant del jurat i de la resta d'assistents, com utilitzar la ciència i les noves tecnologies per trobar vida fora del nostre planeta.


EL segon equip finalista del nostre centre, "The Bests" (format per Júlia Castellví, Ariadna Márquez, Mali Espinel, i Michelle Toussaint) es van decantar per un repte de caire més biològic: trobar una alternativa als antibiòtics per el tractament d'infeccions bacterianes. 


Els dos equips van fer una exposició magnífica del seu treball, amb l'afegit de l'idioma, ja que la totalitat de la jornada es va desenvolupar en anglès, incloent les exposicions dels grups participants.


Van demostrat un domini de l'idioma espectacular i una maduresa extraordinària, defensant, primer, el seu treball i, en segon lloc, responent les preguntes dels membres del jurat.


Des d'aquestes línies volem donar l'enhorabona a aquestes 8 alumnes pel tan magnífic resultat que han obtingut i animar la resta d'alumnat en la participació d'activitats i jornades com aquestes. Són certament motivadores i gratificants.


A l'enllaç us deixem algunes imatges sobre la jornada.


Enllaç


FÒRUM de Joves Talents de Catalunya 2023

Del 28 de juny a l’1 de juliol s’ha celebrat la 8a edició del FÒRUM de Joves Talents de Catalunya on ha participat el nostre alumne de primer de batxillerat Pablo Bolaño.

És una estada organitzada per l’Exploratori dels recursos de la Natura, la Universitat Politècnica de Catalunya i l’Ajuntament de Berga amb l’objectiu de promoure el coneixement científic i la metodologia STEAM entre els joves de Catalunya.

En aquesta vuitena edició 2023, el tema central era Els recursos de l’AIGUA , on s’han desenvolupat diferents ponències a càrrec de científics rellevants experts en el tema i sessions de debat entre els joves seleccionats (per grups) i moderades per joves investigadors.

Han participat un total de 40 joves de tota Catalunya i han pogut aprofundir i treballar sobre diferents aspectes relacionats amb l’aigua i el seu ús:

L’aigua potable, què és? d’on ve? cap on va?
David Güell, director d’explotació d’Aigües de Manresa

Com emmagatzemar energia a partir de l’aigua i llum solar?
Sebastián Murcia, membre del grup de recerca Energy Storage, Harvesting and Catalysis de l’Institut de Recerca en Energia de Catalunya (IREC)

Noves tecnologies per a un ús sostenible de l’aigua en agricultura. Satèlits i mòbils per gastar menys
Emilio Gil, investigador de AGROTECH-UPC – Centre Específic de Recerca de Tecnologia Agroalimentària

Dret Humà a l’Aigua i el Sanejament globalment i localment
Aura Vidal, membre d’Enginyeria Sense Fronteres i Aigua és Vida

També han complementat el seu treball amb diferents sortides:

Estem segurs que el Pablo ha sabut aprofitar aquests dies, tant personal com pedagògicament. Des d’aquí li donem la nostra enhorabona.