Tallers

Fem Cianotípies

Olga Montaña

Sabeu què és la cianotípia? La cianotípia va ser descoberta en 1842 pel científic anglès John Frederick William Herschel (1792-1871). Es caracteritza per l'obtenció d'imatges blaves i va ser un procediment bastant impopular entre els primers fotògrafs.

Material necessari: Ordinador

drive.google.com/file/d/1FeUOwCBDzsJBuFJo5jkELPLsnKefnsPT/view

Comunitat_2022_ Taller de cianotípies (1).pdf

Manipulem les matemàtiques

Carme Vicens i Imma Casas

Aprenem amb les mans, i per això us proposem una sèrie de reptes manipulatius que ens ajudaran a mobilitzar sabers cap a un aprenentatge profund i amb sentit.

Material necessari: Ordinador

Joc de Nit. Disseny 3D i programació amb micro:bit

Elena Vercher i Enric Bolaño

En aquest taller es treballarà tot el procés de creació de la situació d’aprenentatge Joc de Nit, que vam realitzar per la nit del dimarts cap el dimecres, per a què pugueu reproduir-la al vostre centre amb les modificacions que creieu escaients.

El Joc de Nit és una activitat STEAM gamificada en que s’utilitza el treball col·laboratiu, la creació i el disseny 3D, conjuntament amb la fabricació digital, el pensament computacional i la programació electrònica amb la placa micro:bit, tot utilitzant codis QR per determinar les accions a realitzar en el Joc.

Material necessari: Ordinador

Indagació

Felip Lorenzo

L'art d'observar, fer-se bones preguntes i fer, pensar, parlar i sentir com ho fan les científiques i els científics.

Pràctiques d'enginyeria i ciència per a totes les edats: Tinkering

Carol Crespo i Mercè Requena

Com podem incorporar la resolució de problemes, la creativitat i l'enginy a les nostres aules a partir de les disciplines STEAM i viceversa.

Material necessari: Ordinador i telèfon mòbil

Impressió 3D. Funcionament i proposta d'aula

Joan Arqués

Taller de fabricació d'objectes amb impressora 3D. Fabricarem una peça senzilla, de disseny ràpid amb el programa TinkerCad, i es presentarà una proposta didàctica d'aplicació a l'aula, vàlida tant per cicle superior de primària com a secundària.

Material necessari: Ordinador


Què hi ha dins d'un smartphone? Un problema elemental

Fina Guitart

Una proposta d’aprenentatge basat en situacions, que parteixen d’una problemàtica rellevant per a la societat per les seves implicacions socials i mediambientals.

S’investiga l’interior d’un smartphone, es relacionen les seves parts amb la seva funció i propietats dels materials i els elements que contenen, es realitzen experiments senzills i reptes en entorns virtuals. El, taller vol qüestionar aspectes de la gestió i l’impacte ambiental i social dels elements en risc continguts als smartphones, i generar propostes de consum sostenible, economia circular i els ODS.