Què podem imprimir?

0.Introducció

1.Què podem imprimir?

Opció 1 Disseny propi: TINKERCAD

Sinó hi heu treballat mai, aqui us posem la proposta formativa per aquesta opció, conjunt de tutorials i vídeos que us permetran endinsar-vos en el funcionament d'aquest aplicatiu. Si ja heu treballat amb TinkerCad podeu buscar alguna funcionalitat que no conegeu.

Si no hi heu treballat mai, podeu combinar-ho amb la funció un Tast de Tinkercad que us permetrà entendre ràpidament el seu funcionament.

L'objectiu d'aquesta formació no dur a terme un curs extensiu al voltant de les eines sinó simplement donar-vos a conèixer eines i recursos que us permetin avançar pel vostre compte en aquest camp.

Opció 2 Disseny propi: BLOCKSCAD

L'aplicatiu BlockScad us permet combinar el llenguatge del tipus SCRATCH aplicat al disseny de peces en 3 Dimensions.

Adequat per a dissenys més complexos.

https://www.blockscad3d.com/editor/


Opció 3 Busquem el nostre disseny a un repositori de peces

A la xarxa podem trobar biblioteques d’objectes molt diversos ja dissenyats que es poden descarregar (a vegades de pagament) i imprimir. Us posem el més utilitzat

Thingiverse: http://www.thingiverse.com/

A part d'aquest us posem un enllaç a un recull de repositoris fet per la Consejería de Educación del Govern de Canarias

2. Iniciació al TinkerCAD

3. Dissenyem la nostra solució al Repte proposat

Ara us proposem que us poseu en els grups persones del blog anterior per tal de pensar-vos una solució  una o més d'una proposta didàctica per grup  que pugueu portar a classe que impliqui l'ús de la impressora 3D i la màquina de tall làser.

Un cop pensada cada participant dissenyarà una solució lligada a la proposta.


El termini per a dur a terme el vostre disseny és de dues setmanes, fins a la propera sessió, si teniu moltes dificultats per tal de dur-lo a terme en podem parlar a la sessió següent i l'entregaríeu més tard.

Propostes Cultura Maker