Diagnosi

Per poder valorar el moment que es troba l'escola hem portat a terme una fase de diagnòstic seqüenciada en tres parts, la primera entre el 10 i 22 de maig, on per mitjà de les següents eines s'ha fet partícip a tots els membres de la Comunitat Educativa:

  • Selfie de centre: SELFIE (les sigles en anglès del qual signifiquen «reflexió personal sobre un aprenentatge efectiu mitjançant el foment de la innovació a través de tecnologies educatives») és una eina dissenyada per a ajudar els centres educatius a integrar les tecnologies digitals en la docència, l'aprenentatge i l'avaluació de l'alumnat. Pot posar en relleu què és el que funciona, en quins aspectes es necessita millorar i quins haurien de ser les prioritats. Han participat a aquesta recollida de dades equip directiu per una banda, equip docent per altra i, finalment, els alumnes de 5è i 6è.


  • Selfie for teachers: on ha participat tot l'equip docent, és una eina en línia orientada a ajudar al professorat d'educació primària i secundària a desenvolupar les seves competències digitals i a utilitzar les tecnologies digitals a la seva pràctica professional. A través d'un procés d'autorreflexió, els professors poden aprendre més sobre els coneixements digitals que tenen i identificar els seus punts forts i les carències amb l'objecte de desenvolupar les seves capacitats.

  • Enquesta famílies: enquesta pròpia de l'escola proporcionada a totes les famílies del centre.


La segona part, entre el 23 de maig i el 10 de maig, on s'ha fet el buidatge i estudi dels resultats de les diferents enquestes per obtenir els punts forts i febles del centre respecte de l'ús de les tecnologies digitals.

PUNTS FORTS:

  • Adaptació a les necessitats de l'alumnat: El nostre professorat utilitza tecnologies digitals per adaptar el seu mètode d'ensenyament a les necessitats de l'alumnat.

  • Recursos educatius en línia: El professorat del centre busca nous recursos educatius en línia.

  • Comportament segur: Al nostre centre l'alumnat aprèn a actuar de manera segura a internet.

PUNTS FEBLES:

  • Necessitats de formació permanent

  • Debat sobre l'ús de la tecnologia

  • Dispositius per l'alumnat

Per últim, es porta a terme una tercera part on es defineixen els objectius de millora referents als punts febles detectats.