MARS I RIUS

En aquesta pàgina us explicarem coses sobre els mars i rius d'Àfrica

OCEaNS D'ÀFRICA


  • Oceà Atlàntic

Superfície:106.500.000 km²

  • Oceà Índic

Profunditat: 7.450 m; mitjana: 3.711 m

TIPUS DE MARS d'àfrica

El mar Mediterrani: segon mar més gran de món. Banya les 4/5 parts del nord d'Àfrica.

El mar d'Alborán: Situat al nord d'Àfrica, cobreix la zona entre l'estret de Gibraltar i el mar Mediterrani.

El mar Roig: La mar Roja o mar Roig, és un golf de mar de l'oceà Índic entre l'Àfrica i Àsia. Superfície: 438.000 km². Profunditat mitjana: 490 m. Profunditat màxima: 3.040 m.

El mar d'Aràbia: La mar d'Aràbia, també anomenada la mar Aràbiga o el mar Aràbic, és la part de l'oceà Índic situada entre la península Aràbiga i el subcontinent indi. Part: oceà índic. Profunditat: 5.800 m.

FAUNA DEL MEDITERRANI

FAUNA:

Meduisa ou ferat: La Cotylorhiza tuberculata, és una espècie de medusa de la família Cepheidae. Es troba en el mar Mediterrani, el mar Egeu i el mar Adriàtic. Pot arribar a fer 35 cm de diàmetre.

Cogombre de la mar negre: Holothuria Forskali, és una espècie de cogombre de la família Holothuriidae. Es troba a poca profunditat a l’oceà Atlàntic oriental i al mar Mediterrani.

Paracentrotus lividus: Paracentrotus lividus és una espècie d'eriçó de mar i la de consum més comú a Catalunya amb el nom de garota. És l'espècie tipus del seu gènere. Es troba en aigües del Mediterrani i a l'est de l'oceà Atlàntic.

Cranc reial: El cranc reial, Calappa granulata, és un cranc comestible de fins a 11 cm de llargada, el seu cos és abombat i més ample que no pas llarg. Viu en fons fangosos des de 20 a 100 m de fondària.

mar roig

La mar Roja o mar Roig, és un golf de mar de l'oceà Índic, situat entre l'Àfrica i Àsia. Els antics grecs l'anomenaven Ερυθρά Θάλασσα, 'mar d'Eritrea'.

Superfície: 438.000 km².

Profunditat mitjana: 490 m.

Part de: oceà indic i mar d'Eritrea.

Profunditat: 3.040 m.

tipUs de rius d'àfrica

RIUS:

Riu Nil

Riu Negre

Zambezi

Riu Congo

Limpopo

Riu Orange

Nil Blau

Nil Blanc

Riu Senegal

riu nil

El riu Nil és el riu més gran d'Àfrica. Amb una longitud de 6.671 km des del seu naixement a Burundi fins a la seva desembocadura al mar Mediterrani.

PROFUNDITAT: 570 metros i màxima de 1,4 kilòmetres.

LONGITUD: 6.650 km.

Característiques: Es creu que és el riu més llarg del món. Flueix de sud a nord i desemboca a la mar Mediterrània, enmig d'un gran i fèrtil delta.

riu senegal

El riu Senegal fa 1790 km d'allargada. Durant bona part del seu recorregut a través d'Àfrica occidental forma una frontera natural entre el Senegal i la Mauritània.

FLORA:

A la zona de la conca predominen les muntanyes amb arbusts i palmeres. Pel que fa a la fauna, s'han pogut rescatar algunes espècies en perill d'extinció, com el goril·la, el lleó...

nil blanc

El Nil Blanc és el riu que dóna origen al riu Nil quan conflueix a Khartum amb el Nil Blau. Per a molts geògrafs no es tracta pas d'un riu sinó d'un tram del Nil que quan passa pel Sudan rep el nom de Nil Blanc

Llargada: 3.700 km.

Cabal: 878 m³/s

Aquest apartat està creat per la Fátima Zouggagui Zougaghi.