Google family

Treballar en el núvol

El "núvol" (de cloud computing, en anglès) és una tecnologia cada cop més utilitzada vegada més utilitzada l'entorn educatiu, àmbits professionals i, fins i tot, en el domèstic, que ha donat lloc al que anomenen aprenentatge en el núvol.

Però, què és exactament el núvol?

El núvol són un conjunt d'eines i aplicacions en línia a les quals es pot accedir des de qualsevol dispositiu connectat a Internet (ordinador, tauleta, mòbil…) sense que sigui necessari instal·lar cap programa en l'equip, ni guardar cap document en la seva memòria interna.

Els serveis en el núvol poden ser gratuïts o de pagament. Els més senzills són serveis web que ofereixen emmagatzematge gratuït per a guardar documents i compartir-los; uns altres, afegeixen la possibilitat d'editar aquests fitxers i crear documents de text, taules de dades o presentacions en la pròpia plataforma. Alguns serveis en el núvol àmpliament coneguts són: Dropbox, Box i Google Drive.

També es consideren serveis en el núvol els repositoris que permeten les consultes en línia de continguts de text o multimèdia com a vídeos, llibres electrònics o presentacions.


Font: Educación 3.0

La família Google

Google Inc. és l'empresa propietària de la marca Google, el producte principal de la qual és el motor de recerca del mateix nom. Va ser fundada el 4 de setembre del 1998 per Larry Page i Sergey Brin, dos estudiants de doctorat en ciències de la computació de la Universitat de Stanford, que el gener de 1996 van aconseguir un cercador més eficaç anomenat Google, capaç de mostrar els resultats de la recerca en un ordre jeràrquic condicionat pel nombre de visites. Font: Viquipèdia

I podríem dir que a partir d'aquí comença la llegenda del que són tot el conjunt de recursos, eines, extensions, aplicacions, pluggins, add-ons, etc, etc, que ens ofereix Google que pugueu imaginar.

i per què Google? Diuen que és un joc de paraules entre goggles (ulleres de protecció) i googol, un nombre natural enormement gran, equivalent a 10100 (o sigui un 1 seguit de 100 zeros). Encara faltaria el googolplex és un nombre natural qualificat d'inimaginablement gran que pren el valor a partir del googol, sent 1 googolplex = 10googol = 1010(100).

G Suite

Navegació, Comunicació, Emmagatzematge i Col·laboració, Altres eines

Formulari d'inici de curs

Formulari per acabar...