Documentació bàsica

La cultura digital apareix en pràcticament tots els documents bàsics del centre. A continuació es remarquen els aspectes més importants de cada un d'ells. 

PEC

En el PEC actual:

Dins l'Estratègia Digital de centre que s'ha elaborat durant el curs 22-23 hi ha planificada la revisió del PEC per introduir-hi aspectes actualitzats de l'àmbit digital. Aquesta revisió es durà a terme durant el 1r trimestre del curs 23-24.

Feines del Coordinador/a de Tecnologies per a l’aprenentatge i el coneixement (TAC)

Vetllar pel correcte funcionament de tot el maquinari del que disposa el centre, així com del seu manteniment juntament amb el tècnic informàtic del Departament. Actualitzar l’inventari de tot el material tecnològic. Assessorar i tutoritzar al professorat en la utilització educativa de programes i equipaments informàtics en les diferents àrees del currículum i orientar en la seva formació permanent. Realitzar formació al claustre (claustres pedagògics) en referència a la competència digital. Dinamitzar el bloc de l’escola juntament amb tots els membres de la comissió. Redactar diversos documents per tal de facilitar i ajudar a la resta de companys a portar a terme diferents eines tecnològiques. Implicar-se en el projecte lingüístic del centre fomentant les tres llengües que es treballen a partir de diferents plataformes, una d’elles l’etwinning, com també portar a terme el projecte de ràdio i televisió escolar per tal de potenciar les llengües i la seva immersió. Incidir en la lectura i la biblioteca escolar promocionant la seva pàgina del blog a partir de diferents espais i activitats per l’animació a la lectura, com també elaborant la revista digital escolar “El Ximplet”. Afavorir unes condicions d’aprenentatge que desenvolupin i impulsin l’aprenentatge competencial en tots els nivells, per mitjà de metodologies amb enfocament globalitzat i així potenciar, també, l’atenció a la diversitat. Revisar el pla de comunicació de centre per tal de millorar la difusió de les innovacions del centre. Realitzar la programació anual i concretar els criteris d’avaluació dels cicles de l’àmbit digital com a instruments dels diferents aprenentatges dels alumnes, per tal de seguir una línia d’escola. Portar a terme el Pla TAC del centre elaborat el curs 19-20. Amb aquest Pla TAC:

Les aules disposen de pissarres digitals i es vetlla perquè cada vegada més, els alumnes utilitzin les TAC com a un mitjà per treballar en els diferents àmbits, per això cada cicle disposi d’ordinadors suficients per ferne ús quan calgui.

NOFC

Dins l'Estratègia Digital de centre que s'ha elaborat durant el curs 22-23 hi ha planificada la revisió de les NOFC per introduir-hi aspectes actualitzats de l'àmbit digital. Aquesta revisió es durà a terme durant el 1r trimestre del curs 23-24

Comissió específica per a l’impuls de l’ús de les TIC a les aules. 

En formen part un membre de cada cicle i una persona de l’equip directiu. És la comissió de les noves tecnologies i està directament lligada amb les necessitats del coordinador d’informàtica, qui anirà establint l’ordre de treball relacionat amb el manteniment d’ordinadors, TV, equips audiovisuals… i els recursos TIC.

Aquesta comissió té dues vessants: treballar sobre la competència del processament de la informació i sobre la competència digital. El coordinador de la comissió és el coordinador d’informàtica.

 Funcions de la comissió TIC/TAC:

a) Manteniment de l’equip informàtic. Detecció d’incidències i resolució dels problemes a nivell usuari.

b) Actualització i manteniment de la pàgina web de l’escola. En cada cicle haurà d’ haver-hi un responsable que vetllarà perquè es pengin activitats, fotos ... a la web.

c) La comissió és la responsable d’organitzar els recursos materials i humans prèviament a les festes, la captació (vídeo i fotografia) i edició d’imatges i vídeos de les festes escolars.

d) Seguiment de l’aplicació del Pla TAC.

Projecte de direcció

Bàsicament, apareix en els aspectes següents: 

Utilització i potenciació de les TAC a l’aula a través de suport informàtic .

Volem utilitzar la tecnologia per ajudar als alumnes a millorar les seves competències en els aprenentatges. L'ampli ventall de recursos i eines tecnològiques que tenim al nostre abast ens ofereix grans possibilitats pedagògiques. Cal que a l'escola guiem els alumnes a fer un bon ús de les tecnologies per aprendre. Els nostres alumnes són nadius digitals i fan servir habitualment les tecnologies per a l'oci. Quan per aprendre emprem recursos TAC, diversos i de qualitat, facilitem que estiguin més atents i que augmenti la seva motivació. Els materials pedagògics digitals ens ofereixen avantatges per a l'aprenentatge i també faciliten que els mestres millorem la nostra eficàcia docent. 

PGA

A la Programació anual de curs s'hi inclouran els objectius i activitats planificats en l'EDC que es duran a terme al llarg del curs escolar.