Diagnosi

Per poder planificar una estratègia de centre és imprescindible ser conscients d’en quin punt es troba el centre. A partir d’indicadors que el centre ja té recollits o d’indicadors nous que s'han creat, hem identificat les fortaleses i les debilitats del centre amb relació a l’assoliment de les competències digitals. 

A partir de l'estudi d'aquests indicadors s'ha determinat el grau de competència digital dels tres eixos del PEDC: alumnat, professorat i centre.

Al llarg del segon i tercer trimestre del curs 2021/2022 s'ha dut a terme la diagnosi de l'estratègia digital del nostre centre amb les següents eines:

L’aplicació SELFIE està desenvolupada per la Unió Europea i ajuda als centres a fer una diagnosi sobre l’ús pedagògic de la tecnologia en un centre. L’eina Selfie es basa en el Marc Europeu per a Organitzacions Educatives Digitalment Competents (DigCompOrg) publicat el desembre de 2015. Seguint les orientacions del Departament d'Educació per realitzar una bona diagnosi, aquesta ha sigut una de les escollides.

Un cop finalitzat el període d'enquestes es va fer l'anàlisi de les respostes. Aquesta anàlisi es reflecteix en la taula que trobarem més avall. 


SELFIE FOR TEACHERS és una eina elaborada i gestionada des de la Comissió Europea per donar suport a les competències digitals dels professors. L’eina està dissenyada per ajudar els professors de primària i secundària a comprendre la seva situació actual respecte a com utilitzen la tecnologia digital en la seva feina. Els resultats de la revisió poden ajudar els professors a identificar on necessiten més formació i suport. Alineada amb SELFIE eina que ens ajuda a fer una diagnosi de la maduresa digital d’un centre educatiu, SELFIE FOR TEACHERS s’enfoca en la competència digital dels docents i és un complement imprescindible per a fer una diagnosi de centre en el marc de l’Estratègia digital de centre. 


S'han analitzat els resultats d'aquestes eines que es recullen en la taula següent, classificant-ho en punts forts i febles. Tot seguit trobem un resum d'aquesta anàlisi.

A partir dels resultats d'aquesta diagnosi, anomenarem alguns dels punts forts i febles que ens han resultat per després realitzar la formulació d'objectius envers aquests punts.

PUNTS FORTS

PROFESSORAT

E1. El professorat busca recursos educatius en línia.

ALUMNAT

F4. Participo més quan fem servir la tecnologia.

F5. Fem servir la tecnología per treballar en grup.

CENTRE

E2. El professorat crea recursos digitals.

ASPECTES A MILLORAR

CENTRE

B2. Parlem dels avantatges i desavantatges de l'ensenyament i l'aprenetatge de les tecnologies digitals.

PROFESSORAT

F3. El professorat utilitza activitats d'aprenentatge digital que fomenten la creativitat dels alumnes.

G3. El professorat utilitza tecnologies per oferir una retroalimentació adequada amb l'alumnat.

ALUMNAT

B2. Parlem dels avantatges i desavantatges de l'ensenyament i l'aprenetatge de les tecnologies digitals.