Projecte Educatiu de Centre

El nostre Projecte Educatiu de centre fa referència a la competència digital en diversos fragments, que queden exemplificats posteriorment.

Podeu consultar el PEC de l'EOI Ribera d'Ebre sencer clicant aquí.

3.2 La nostra missió

A l’EOIRdE volem dotar els nostres alumnes de coneixements, eines, valors, i estratègies per què puguin  esdevenir ciutadans plurilingües i pluriculturals del segle XXI.

Des de l’escola també volem incidir en L’AUTONOMIA DE L’APRENENTATGE del nostre alumnat, per a que puguin consolidar i eixamplar encara més el bagatge lingüístic i cultural de la llengua d’estudi.    

Per a aconseguir els nostres objectius, veiem la necessitat d’incidir en el desenvolupament  de la competència digital del nostre alumnat, que considerem l’eina clau per al seu aprenentatge permanent.  

És per això que a l’EOIRdE volem fomentar L’ÚS DE LES NOVES TECNOLOGIES, fent ús dels recursos TAC al nostre abast (Apps de gamificació, Internet, pissarra digital, la plataforma Moodle com a aula digital, etc).  També mirem d’inculcar en els nostres alumnes aquesta necessitat d’emprar les tecnologies per al compliment dels objectius descrits. 

12.1.4. De recursos

Donada la diversitat dels recursos: Internet, Moodle, biblioteca, llibre de text, cd- rom, llibre d’activitats, la manera de procedir és diferent en cada cas.

La participació dels alumnes a la plataforma digital Moodle s’avalua mitjançant els percentatges de participació que el propi programa inclou. De la mateixa manera, també es pot comprovar si fan ús dels enllaços d’Internet proporcionats pel professorat. En el cas de la biblioteca, aquesta disposa d’un registre d’entrada i sortida de material amb nom dels usuaris i data. La persona que fa les tasques de bibliotecària mensualment fa un buidatge dels recursos més consultats.

L’avaluació del llibre de text es duu a terme a classe, mentre que el llibre d’activitats i el cd-rom s’avaluen als diferents qüestionaris que es realitzen al llarg del curs. El llibre de text i el material emprat a classe s’avaluen  mitjançant els qüestionaris lliurats als alumnes i mitjançant el que es lliura al professorat a final de curs.

Altres recursos externs a l’equip docent, com ara el canó i la pissarra digital s’avaluen mitjançant graelles que després es passen a la direcció de l’IES Julio Antonio.