DOCUMENTS DE CENTRE

PEC

5.2. Recursos Didàctics

5.2.1 Tecnologies per a l'aprenentatge i el coneixement

Les tecnologies digitals ofereixen múltiples recursos per a l’acció didàctica i per a l’aprenentatge dels alumnes. Són un element de motivació i de dinamització per a l’adquisició de les competències bàsiques, en especial de la competència digital, i de canvi i millora en els processos d’ensenyament i d’aprenentatge, per la qual cosa esdevenen tecnologies per a l’aprenentatge i el coneixement (TAC).

Pel que fa a l’ús de les noves tecnologies, tot l’alumnat del centre té accés, des de la web de l’escola www.eoilaseu.cat, a l’entorn virtual MOODLE, ubicat dins d’Àgora (un sistema d’allotjament múltiple facilitat pel Departament d’Educació), així com al Classroom, que funciona com una aplicació més de Google Apps for Education. L'ús d’un dels dels dos EVA dependrà de l’entorn que esculli cada docent.

En ambdós entorns, l’alumnat hi trobarà un ventall ampli de recursos complementaris adaptats tant a les necessitats com a la diversitat de nivell de l’alumnat per facilitar i promoure l’adquisició i aprenentatge de la llengua meta dins i fora de l’aula; així com enllaços directes a activitats interactives per a l’aprenentatge de llengües.

A l’entorn Moodle, a començament de curs el professorat facilita al seu alumnat la Clau de Matrícula del curs corresponent, i a l’entorn Classroom, un cop l’alumne ha estat afegit com a usuari de l’entorn a través de l’administració, el professorat també dóna als alumnes el Codi de Classe o el convida directament, de manera que a finals de setembre- inici d’octubre el professorat ja pot iniciar les activitats corresponents dins de cada entorn.

L'alumnat té accés al material didàctic del curs escolar fins a finals de juny. 

5.2.1.1 Estratègia Digital de Centre

L’Estratègia Digital de Centre (EDC) és un document que recull totes les accions que es realitzen en un centre, i les que es realitzaran a mitjà termini, per aconseguir la màxima competència digital de l’alumnat, del professorat i del centre educatiu. Ha de tenir com a referent el Pla d’educació digital de Catalunya (PEDC), on s’indica la necessitat d’assolir la fita d’una societat digitalment competent, fent èmfasi en l’equitat i tenint en compte l’evolució del context social i tecnològic.

Els objectius de l'EDC es poden agrupar en cinc àmbits, que tenen com a fita el màxim assoliment de la competència digital de l’alumnat, del professorat i del centre:

● Assoliment de la competència digital

● Planificació estratègica i organització

● Metodologies didàctiques i innovació

● Inclusió digital i de gènere

● Seguretat i protecció de dades

5.2.1.2 Cessió d’ordinadors portàtils al professorat

En el marc del Pla d’educació digital de Catalunya s’ha dotat als centres educatius d’ordinadors portàtils que són cedits al professorat. La reparació o reposició d’aquests equips es realitza de forma automàtica un cop s’obre incidència a SAU a través del Remedy.

Tot i així, el mal ús dels ordinadors pot ser objecte de sanció de la mateixa forma que els desperfectes ocasionats a d’altres estris o instal·lacions dels centres. Les sancions que se’n deriven queden recollides a les NOFC del centre d’acord amb el que estableix el Decret 102/2010, d'autonomia dels centres educatius, i han estat aprovades pel consell escolar, a proposta de l’equip directiu, i són conegudes per la comunitat educativa.

NOFC

Dotació d’ordinadors portàtils al professorat

En el marc del Pla d’educació digital de Catalunya s’ha dotat als centres educatius d’ordinadors portàtils que són cedits al professorat. La reparació o reposició d’aquests equips es realitza de forma automàtica un cop s’obre incidència a SAU a través del Remedy.

Tot i així, el mal ús dels ordinadors pot ser objecte de sanció de la mateixa forma que els desperfectes ocasionats a d’altres estris o instal·lacions dels centres. Les sancions han de quedar recollides a les NOFC del centre d’acord amb el que estableixen el Decret 102/2010, d'autonomia dels centres educatius, i han de ser aprovades pel consell escolar, a proposta de l’equip directiu, i conegudes per la comunitat educativa.

Marc normatiu en relació al mal ús dels equipaments digitals

La LEC recull a diferents articles la normativa general referida a les sancions en els centres educatius en base a les quals s’han de concretar a les NOFC:

Article 37: es considera falta greu i, per tant, motiu de sanció "el deteriorament greu dels equipaments del centre”.

Tipus de sanció en relació amb un mal ús dels dispositius digitals:

Es consideren faltes greus:

● Pantalla trencada

● Teclat trencat

● Cop o desperfectes a l'estructura (frontissa, carcassa posterior, tapa,...), però l’equip segueix operatiu

● Cop a l'estructura, l’equip deixa de ser operatiu (canvi de placa)

● Pèrdua de carregador

Tenint en compte alguna d’aquestes faltes, la comissió de convivència farà una valoració de la situació i acordarà mesures i/o sancions personalitzades i coherents, les quals poden derivar en el fet de no poder-se endur el dispositiu portàtil al seu domicili en finalitzar la jornada laboral.

La resolució i la sanció pot tenir un caràcter temporal, permanent o associat a una acció que cal dur a terme.

PROJECTE DE DIRECCIÓ

En el marc del projecte de Direcció, un dels objectius generals a desenvolupar és el d'establir una estratègia digital de centre com a marc de referència per a vehicular la presència del centre en les xarxes socials i per millorar la infraestructura digital del centre així com la competència digital de l’alumnat i dels docents