ESTRATÈGIA DIGITAL DE CENTRE

ZER Guicivervi

JUSTIFICACIÓ

Avui en dia, no és possible entendre molts esdeveniments del nostre entorn sense la intervenció de les eines digitals. Per tant, en estar presents en el món d'avui és necessari dominar-les. L'escola ha de ser conscient d'això, assumir el seu ensenyament com una tècnica instrumental més. L'aplicació de les eines digitals a l'escola afavorirà tot un seguit de canvis que modificaran la manera de treballar, tant dels mestres com dels alumnes. Progressivament, les TIC s'han de consolidar com aprenentatges bàsics de l'escola. 

La ZER Guicivervi la formen quatre pobles: Guimerà, Ciutadilla, Verdú i Vilagrassa. Cadascuna de les escoles de la ZER té unes característiques diferents tant pel que fa a nombre d'alumnes com de recursos, però, al mateix temps compartim una mateixa forma d'entendre l'escola. 

Els alumnes han de sortir amb els coneixements suficients per ser els autors dels seus propis aprenentatges, és a dir, durant l'època educativa han d'aprendre a utilitzar la tecnologia com a eina d'aprenentatge. En conseqüència, actualment dins les nostres aules hem començat a integrar metodologies digitalment actives (1 per 1, moodle, etc.); no obstant això, els alumnes han d'assolir els coneixements suficients per utilitzar en un present i, posteriorment, en un futur, les tecnologies sense cap tipus d'inconvenient. L'objectiu principal és preparar ciutadans crítics i digitalment competents.

Aquest pla parteix del Pla d'educació digital de Catalunya i ha d'esdevenir una eina àgil, útil i flexible. Per tant,  l'EDC concreta les línies d'actuació de la nostra escola per tal que els docents i l'alumnat assoleixin la competència digital  i puguem aconseguir ser un centre digitalment competent

Per aconseguir aquesta competència ens cal una FORMACIÓ contínua del professorat, des d'una perspectiva de canvi, de millora continua que arribi a tots els àmbits del centre: organitzatiu, metodològic, curricular...