Diagnosi

Per detectar els punts forts del centre a mantenir i potenciar, i els punts febles a millorar, cal fer una bona diagnosi.

Una diagnosi ha de ser completa, però en el document de l’EDC només serà necessari que n’aparegui un resum, especialment d’aquells àmbits en els quals calgui fer actuacions.

Cal tenir present que la diagnosi ha de permetre determinar el grau d’assoliment de les competències digitals en referència als tres eixos del PEDC: alumnat, professorat i centre.

En el cas que el centre ja tingui el Pla TAC creat, pot fer una revisió dels indicadors que va utilitzar i valorar si se n’han d’afegir de nous.

La diagnosi hauria de comptar amb l’opinió de tota la comunitat educativa. Les enquestes a alumnat, famílies, docents i personal no docent són una bona eina per recollir-la. També les entrevistes a persones concretes poden ajudar. Acostumen a ser bons candidats a ser entrevistat el professorat amb càrrecs, les famílies de la junta de l’AFA, els representants del Consell Escolar, els alumnes delegats, etc. per la seva visió d’una àrea concreta del centre.

L’objectiu de la diagnosi serà trobar aquells punts forts que el centre ja està fent correctament sobre l’ús de les tecnologies digitals i, també, trobar aquells aspectes en què el centre ha de millorar.

Cada centre ha de seleccionar les eines que cregui millor segons la seva maduresa digital i segons el treball realitzat prèviament. Tot i això, en la pàgina Pautes per fer una diagnosi, trobareu indicacions més concretes que us poden ser útils.

A partir d’aquesta anàlisi vàrem poder extreure els punts forts i febles del centre:


  Punts Forts


Aspectes a millorar:

Resultats de la Selfie For Teachers

Resultats de l'Àmbit Digital de l'Institut MVM