Estratègia  

Digital de Centre

Escola Riera Alta

INICI

El Pla d’educació digital de Catalunya 2020-2023 impulsat pel Departament d’Educació segueix les recomanacions de la UNESCO, de l’OCDE i d’altres organitzacions amb competències educatives, així com les polítiques de la Unió Europea, en la tipificació de la competència digital com una de les competències clau de la ciutadania en la societat actual. 

Tenint en compte que l’objectiu fonamental dels sistemes educatius és l’èxit escolar i la integració de l’alumnat en la societat del segle xxi com a ciutadania de ple dret, l’assoliment de la competència digital és un dels pilars bàsics que ha de permetre un ús crític i segur de les tecnologies digitals. 

Document: Pla d'educació Digital de Catalunya



Què és l'Estratègia Digital de Centre (EDC)?

L’EDC defineix i concreta les línies d’actuació d’un centre que fan possible que docents, alumnat i centre assoleixin la competència digital. Per aconseguir aquesta competència digital, l’EDC comprèn tots els àmbits del centre: organitzatius, metodològics, curriculars i comunicatius, els quals s’han de veure necessàriament implicats i, si escau, transformats, des d’una perspectiva d’innovació i de millora contínua. 

Ha de tenir com a referent el Pla d’Educació Digital de Catalunya (PEDC), on s’indica la necessitat d’assolir la fita d’una societat digitalment competent, fent èmfasi en l’equitat i tenint en compte l’evolució del context social i tecnològic.

Els objectius de l’EDC es poden agrupar en cinc àmbits, que tenen com a fita el màxim assoliment de la competència digital de l’alumnat, del professorat i del centre:

 

L’Estratègia Digital de Centre s’estructura en dues línies: la part d’estratègia i la de cultura digital.

Document de referència de l'EDC