ESTRATÈGIA

DIGITAL





Què és la estratègia digital d'un centre?

L'Estratègia digital d'un centre és un document viu que recull totes les accions que s'han de realitzar per aconseguir la màxima competència digital de l'alumnat, del professorat i del personal d'administració i serveis. El Pla d'educació digital de Catalunya (PEDC), on s'indica la necessitat d'assolir la fita d'una societat digitalment competent, és el nostre referent per construir la nostra estratègia. Per elaborar aquesta estratègia, abans hem de fer una diagnosi de l'estat de digitalització del centre. Aquí us presentem les dades que hem recollit.



COM HEM EVOLUCIONAT ...

A l'Escola Oficial d'Idiomes de Lleida sempre ens ha interessat anar amb els temps tecnològicament parlant. Vam tenir un espai virtual a la nostra pàgina web on els alumnes es connectaven amb el seu usuari i contrasenya per accedir-hi i trobar una aula complementària fora del centre. Després vam incorporar Moodle per l'ensenyament-aprenentatge dels grups semipresencials i des del curs 2016-17 Google Classroom.

L’adopció de les eines de Google i concretament de Google Classroom va néixer de la necessitat de disposar d’un entorn virtual gratuït, àgil, global, integrador i fàcilment accessible i que a més ens donés la possibilitat de treballar arxius col•laborativament i simultàniament com a alternativa a la plataforma Moodle, on el límit de pujada d’arxius és limitat. Amb l'impuls de Google i de totes les aplicacions i serveis ens vam adonar que havíem d'aprofitar-les i així, el curs 2016-17 vam poder tenir les primeres Google Classroom.



Google Classroom

La plataforma virtual de gestió de l’aprenentatge (LMS) Google Classroom ens ha permés organitzar i publicar material multimèdia, assignar tasques, avaluar i afegir comentaris personalitzats a les tasques assignades així com treballar col•laborativament entre professors i/o alumnes com si d’una xarxa social dins del domini del centre es tractés. L’adopció de les eines de Google i concretament de Google Classroom com a entorn virtual d’aprenentatge no queda limitat a una àrea de coneixement ja que qualsevol usuari de qualsevol nivell i idioma pot gaudir de les possibilitats que ofereixen. La nostra escola sempre ha mostrat interès per estar al dia de les novetats tecnològiques aplicades a l’ensenyament d’idiomes i vam veure que aquest entorn podia ser una bona eina al servei de la nostra comunitat educativa.




Tic/Tac

El professorat de l'EOI ha utilitzat les TIC, no només de forma instrumental, sinó també com a recurs metodològic. És a dir, a les competències de caire instrumental en TIC cal afegir-hi les competències metodològiques en l’ús de les Tecnologies per a l’Aprenentatge i el Coneixement (TAC), conformant, així, les competències digitals docents. El nostre professorat ha dut a terme processos de millora i innovació a l’ensenyament d’acord amb les necessitats de l’era digital; i ha contribuït al seu desenvolupament professional d’acord amb els processos de canvi que tenen lloc a la societat i als centres educatius.


Claustre de l'11 de març

En el claustre del dia 11 de març es va informar tot el professorat de l'Estratègia Digital de Centre (EDC). Es van explicar el passos que calia seguir des de llavors fins el curs 2022-23. En primer lloc faríem una diagnosi del centre i a principi de curs 2022-23 una formació en centre (FIC)

Consell de direcció de 18 de febrer

Els membres del Consell de Direcció van ser informats el 18 de febrer de l'Estratègia Digital de Centre.

El nostre coordinador de cultura digital va explicar els passos que ens durien a aconseguir-ho.