Primària

Com ens hem de relacionar amb la tecnologia per a què el futur sigui possible?

Què podem fer per a què el futur sigui possible? Situem als aprenents en un context present on encara podem fer accions que canviïn el futur. Inevitablement, això ens portarà també al passat per tal de poder analitzar d’on venim i com utilitzem les tecnologies i quins avantatges i inconvenients li veiem. 

Enllaç a l'EAS docent

Coneguem la Terra i descobrim la resta de planetes? 

Què faríem si tinguéssim una segona oportunitat? Caldria respondre a les preguntes què necessitem per viure, com és el nostre planeta, què està passant a la Terra per haver de marxar a un planeta nou, com crearem un nou planeta més sostenible amb pocs recursos… Totes aquestes preguntes hauran d’anar conjuntament amb una reflexió de què hem de fer ara mateix a la Terra per tal d’evitar haver de marxar. És una experiència d’aprenentatge que es pot abordar des de diferents punts de vista.

Enllaç a l'EAS docent

Comencem en un nou planeta?

Què faríem si tinguéssim una segona oportunitat? Podem solucionar el futur problema de la Terra marxant a un planeta nou?

 En aquest projecte podem solucionar preguntes com: Com sortirem? Què li passarà al nostre cos quan no hi hagi gravetat? Què es necessita per fer un habitatge? On i com crearem el nostre habitatge? Com obtindrem el necessari per viure? Com ens organitzarem?

Per tal que l’EAS tingui un sentit complet. No es pot marxar a un altre planeta sense tenir clar les necessitats com a éssers vius, amb quin sentit marxem o com funciona el planeta. 

Enllaç a l'EAS docent

Com ens hem de relacionar amb la Terra perquè no es converteixi en un desert? 

Què podem fer perquè el futur sigui possible? Situem als aprenents en un context present on encara podem fer accions que canviïn el futur. Inevitablement, això ens portarà també al passat per tal de poder analitzar d’on venim.

L'EAS parla de com estem cuidant el planeta i què caldria fer com a humanitat per a mantenir el nostre sòl i que no es converteixi en un desert. 

Destaquem la importància que li donem al treball per equips cooperatius i  a les eines per a l’avaluació de l’alumne que fan que l’avaluació realment es converteixi en una eina per aprendre. 

Enllaç a l'EAS docent


Disposem d’espais al nostre entorn per poder connectar? 

Ens proposem descobrir i analitzar des d’una mirada crítica el nostre entorn, focalitzant-los en els espais de trobada que aquest entorn disposa per tal que la gent pugui comunicar-se i connectar. 

La pregunta social rellevant que ens plantegem és Disposem d’espais al nostre entorn per poder connectar? Els nostres espais exteriors actuals afavoreixen la comunicació entre les persones? 

En aquest EAS volem destacar el fet d’entendre la ciutat, poble o barri com una oportunitat de construcció de coneixement entre els infants, per tal de transformar el seu entorn més proper i incidir en un canvi real, després d’un procés viu de reflexió compartida.

Així doncs, amb aquesta EAS entenem l’educació com a motor de transformació social i empoderem els infants a ser protagonistes actius i crítics d’una millora en la construcció d’un món on la comunicació entre les persones és un dels eixos fonamentals per afavorir una millor convivència per la vida en comunitat.

Enllaç a l'EAS docent

Fem de Booktubers? 

Mitjançant aquesta SEAC proposem treballar amb criteri i sensibilitat l’accés, ús i gestió d’una xarxa social adequada a l’edat dels infants i modelar d’una manera controlada i segura. Volem afavorir els bons usos per tal de ser conscients de la importància de tenir una bona salut digital i, al mateix temps, crear contingut cultural consensuat pel grup classe.

Es considera necessari fer un acompanyament guiat i pactat amb l’alumnat per tal d’educar als infants per arribar a ser una ciutadania crítica i responsable en les seves interaccions amb l’entorn virtual, coneixent els seus avantatges i inconvenients com a futurs usuaris digitals. Destaquem la reflexió conjunta de com fer servir les xarxes socials per comunicar-nos de manera respectuosa i conseqüent. 

Enllaç a l'EAS docent



Hi ha joguines per A nens i per A nenes? 

Amb aquesta proposta volem que els infants prenguin consciència de la problemàtica existent al voltant de les joguines i el gènere i que disposin d’eines per adonar-se d’on venen els estereotips de gènere associats a les joguines per tal de convertir-se en consumidors de publicitat crítics que siguin capaços de realitzar accions concretes per trencar amb aquests estereotips que no ens ajuden a avançar cap a una societat més inclusiva i respectuosa. 

I les activitats  i materials han estat dissenyades per a infants de 6 a 8 anys.

Enllaç a l'EAS docent

Què m'agradaria que em regalessin? 

L'objectiu que perseguim és fer una anàlisi dels gustos personals dels infants i si aquests es corresponen a allò que els compren o els regalen. També, desitgem despertar en ells i elles una actitud crítica davant les modes que ens venen imposades, fer-los conscients de com pot influenciar la publicitat en els seus hàbits de consum i comprenent com les decisions d’un mateix influencien en el desenvolupament comercial a la vegada que procurem que siguin capaços d’identificar i distingir i les necessitats dels desitjos, analitzant i reflexionant sobre la seva conducta com a consumidor. 

I ha estat dissenyada per a infants d’entre 7 i 10 anys


Enllaç a l'EAS docent

COM ENS HEM DE RELACIONS PERQUÈ EL FUTUR SIGUI POSSIBLE? PER A VIURE EN UN MÓN EN PAU?  

Situem als aprenents en un context present on encara podem fer accions que canviïn el futur. Inevitablement, això ens portarà també al passat per tal de poder analitzar d’on venim. L'objectiu és parlar de quina actitud i valors ha de tenir l'èsser humà del futur per poder conviure millor. Conscienciar a l'alumnat dels conflictes i com es poden posicionar davant d'ells i buscar solucions. Busquem que siguin crítics i resolutius.

Ha estat dissenyada per infants de Cicle Superior.

Enllaç a l'EAS docent

SOM ÉSSERS VIUS? QUÈ NECESSITEM?

L’espai i el futur són dos conceptes molt abstractes i que sovint creen neguit. Aquests dubtes sobre el que hi ha, que no podem comprovar, és una gran motivació per als infants. Partint d’aquesta motivació, és fàcil ajudar-los a imaginar diverses situacions possibles. Cal fer servir aquesta capacitat innata en els alumnes per acompanyar-los i crear diferents escenaris per resoldre els problemes actuals. 


Caldria respondre a, què necessitem per viure, com és el nostre planeta, què està passant a la Terra per haver de marxar a un planeta nou, com crearem un nou planeta més sostenible amb pocs recursos… Totes aquestes preguntes hauran d’anar conjuntament amb una reflexió de què hem de fer ara mateix a la Terra per tal d’evitar haver de marxar. És una experiència d’aprenentatge que es pot abordar des de diferents punts de vista: els éssers vius i allò que necessitem al planeta per viure, analitzar el nostre planeta i veure quines condicions té que fan idònia la vida o viatjar a un altre planeta i com ens adaptaríem. 

Enllaç a l'EAS docent