Comunicacions

1a franja (16:45h)

FitKids. mobile Health

Els alumnes creen continguts en un espai web amb l'objectiu d'oferir a tots els usuaris que ho desitgin l'oportunitat de descarregar Workouts (circuits de condició física) creats i dissenyats pels mateixos alumnes del centre. Els materials s'han creat i dissenyat a partir d’apps que es poden fer servir en un dispositiu mòbil (mHealth) amb l'objectiu de millorar la nostra salut.

Cicle Superior/Educació Física

Més informació

March-Dailos Cerdà

Escola Pompeu Fabra

(Lloret de mar)

Les paraules dolces. Stopmotion

Aquesta experiència s'ha basat en l'escriptura d'un conte i la gravació posterior d’imatge i so amb les tauletes a través de la tècnica de l'stopmotion. Ha estat un treball cooperatiu, primer per parelles durant l’escriptura, el dibuix, l’ús de les tauletes i la gravació de les escenes. Després, entre totes les classes vam construir el conte que, com a producte final podran veure els alumnes d’infantil.

Cicle inicial/Àmbit lingüístic

Més informació

Presentació

Maria Garcia, Gerard Gutiérrez i Maria Teresa Clarà

Escola Pere Torrent

(Lloret de mar)

Arbres i plantes de l'Escola Can Puig amb codis QR.

Aquest curs 2018-19 les mestres que fan Generació Plurilingüe (science, medi en anglès) han començat a redactar les descripcions del arbres de l'escola en un bloc en anglès. A través de codis QR es podran escanejar els arbres amb les tauletes per consultar-ne la descripció. Pel curs 2019-20 tenim l'objetiu de completar-ho amb la informació en català i en castellà. De forma transversal, tots els alumnes del centre treballaran en aquest projecte del centre.

Primària/Coneixement del medi

Més informació

Presentació

Fàtima Gifra

Escola Can Puig

(Banyoles)

De qui és aquesta maleta?

Tenim una maleta amb codis que s’han de desxifrar per descobrir qui n’és el propietari i poder-li retornar (scape room/break out). Pel camí haurem de conèixer i buscar informació sobre aspectes que hem de saber per respondre les preguntes. Això ens permetrà treballar diferents continguts curriculars de l’àrea de música des d’una altra perspectiva.

Cicle Superior/Música

Materials

Toni Mateu

Escola Rocalba

(Sant Feliu de Pallerols)

Robòtica a l’aula

Es presentaran petites pràctiques realitzades a l’escola amb l’objectiu d’aproximar-les als mestres en general i de donar recursos per desenvolupar l’enginy, la iniciativa i el treball en equip. Es mostrarà amb petits exemples com s'han treballat amb Scrath, robots 3Dboot, robots de Sumo i impressió 3D a l’escola.

Educació Primària

Més informació

Presentació

Laura Masferrer

Escola Dr. Carulla

(Arbúcies)

Dissenyem espais virtuals

Partint de la idea que el joc pot ser un bon recurs per treballar continguts curriculars es proposen jocs interactius de creació pròpia sobre monuments. Els alumnes creen imatges interactives i visualitzen els monuments treballats a través d'una ruta virtual creada amb l'aplicació RoundMe. La segona part de l’espai d’aprenentatge anomenada “Dissenyem espais en 3D” va més enllà proposant que siguin els nens i les nenes els creadors dels seus propis espais en 3D amb el programa CoSpaces Edu.

C.Mitjà i Superior/Coneixement del Medi social i cultural i àmbit digital

Més informació

Presentació

Mercè Vilà i Roser Espelt

Escola La Vila

(Palamós)

2a franja (17:10h)

Fem cinema!

A traves de les eines que disposem a l'escola ( càmeres, tauletes, ordinadors,...) tindrem un primer contacte amb el món cinematogràfic. Posteriorment, amb el suport del programa "Cinema en curs", acabarem realitzant un film-documental dirigit per una cineasta amb el suport d'un equipament tècnic professional.

Primària/Àmbit Artístic

Més informació

Albert Bataller

Escola de Sant Esteve de Guialbes

(Sant Esteve de Guialbes)

El Ripollès en realitat augmentada

A partir del mapa del Ripollès, de forma col·laborativa, els alumnes han fet recerca d' informació : imatges, vídeos... amb la idea d' enllaçar-la a les imatges del mapa. El projecte es duu a terme fent ús de les noves tecnologies aplicades a la realitat augmentada.

Cicle Mitjà/Coneixement del medi

Josep M Castaño i Anna Garcia

Escola Mare de Déu de Núria

(Ribes de Freser)

Scape room a l’English Day

Amb l’objectiu de canviar les dinàmiques dels tallers de l’English day, diferents grups de professors han creat scape rooms que es faran de forma simultània durant la jornada de l’English day. A partir de quatre pistes que els alumnes hauran de desxifrar, obtindran un codi que serà el que desactivarà el compte enrere que els permetrà aconseguir el repte.

Cicle Superior/Llengua anglesa

Més informació

Montse Mesa

Escola Castell de Farners

(Santa Coloma de Farners)

Hyperdocs. Lliçons centrades en l'alumne que inspiren la curiositat i la creativitat

Un HyperDoc és un document digital -com ara un Doc de Google- on els alumnes reben hipervincles a tots els recursos que necessiten per completar un cicle d'aprenentatge. Una innovació que substitueix el full de treball a l'aula i canvia la manera de donar les instruccions

Educació Primària

Pere Viñas i Ariadna Delgado

Escola Vedruna

(Ripoll)

Vida Extra

L'alimentació en el marc de 4t de Primària utilitzant Beebots, Kahoot, Mouse, Botley, Kahoot, Lego Wedo, Scratch, Sketchup, impressió 3D, Codis QR, Realitat Augmentada i Realitat Virtual.

Primària/Coneixement del medi

Albert Farrés

Escola Sant Roc

(Olot)


Codis QR a l'hort

A la nostra escola treballem l'hort escolar a educació infantil, ajudats pels alumnes de sisè. Vam proposar als alumnes de P4 preparar una activitat per ajudar els seus companys més grans a conèixer l' hort de l'escola i totes les verdures que hi tenim plantades. Vam crear 8 cartells amb un codi QR que enllaçava amb vídeos explicatius de les verdures creats pels nens de P4.

E.Infantil/Descoberta de l'entorn , intercomunicació i llenguatge, llengua i coneixement del medi

Més informació

Dolors LLagostera

Escola Annexa-Joan Puigbert

(Girona)

3a franja (17:35h)

Treballem amb el Tour Creator

Amb l'alumnat de 5è, i dins del treball en el projecte "L'AIGUA", hem fet una sortida per a localitzar els contenidors que tenim a Llançà per esbrinar de quin tipus són, on estan ubicats i per conèixer si se´n fa un bon ús. S'ha fet un treball de camp per a recollir dades i, un cop, obtingudes, s'ha utilitzat l'eina Tour Creator per crear rutes guiades virtuals per poder veure els contenidors. Tour Creator permet desenvolupar contingut educatiu en Realitat Virtual (RV), i permet generar experiències immersives amb imatges en 360 graus de manera ràpida i senzilla.

Cicle superior/Coneixement del medi

Més informació

Jaume Forment

Escola Pomeu Fabra

(Llançà)

Juguem amb la rateta. PlayBuzz

Partint del conte de la Rateta a Youtube s'ha treballat el vocabulari, comprenent el conte mitjançant preguntes i respostes, utilitzant una expressió correcta, realitzant-ne la representació teatral, la plasmació plàstica, l'adquisició de diferents vocals a través de les onomatopeies, treball del triangle a través de la forma del llaç de la rateta, iniciació al traç... En grup o de forma individual, tot jugant amb el PlayBuzz, s'han repassat diferents conceptes del conte de la Rateta sense adonar-se'n.

E. Infantil/Descoberta de l'entorn, intercomunicació i llenguatge

Més informació

Presentació

Mª dels Àngels Tor

Escola les Deveses

(Salt)

Pilots de drons

Comunicació d'una experiència amb alumnes que a partir dels seus coneixements d'Scratch s'endinsen en la programació de drons. Un cop fetes les les primeres proves, a la segona sessió els alumnes poden provar diferents blocs de programació i comencen a fer un petit circuit al gimnàs de l'escola. A la tercera sessió han de fer passar el dron per una sèrie d'obstacles, per mitjà de la programació.

Cicle Superior/Àmbits matemàtic i digital

Més informació

Lluís Planas

Escola Els Estanys

(Platja d'Aro)

Curtmetratges Participa Mèliés

Projecte realitzat amb alumnes de 5è per presentar un curtmetratge al concurs Participa Méliès de l'obra Social la Caixa. Utilitzant les càmeres fotogràfiques de l'escola i uns tripodes hem realitzat les gravacions. Hem aprofitat el treball amb GSuite i el Classroom per treballat els plans i angles i per realitzar un Storyboard i l'autoavaluació.

Més informació

Presentació

Bibiana Núñez

Escola Gegant del Rec

(Salt)


Jaciments prehistòrics del nostre entorn

En aquesta experiència es presenta l’eina GoogleMaps als alumnes i a continuació, per grups, se’ls presenta el repte de trobar diferents jaciments prehistòrics de la població i de l’entorn proper per tal de poder afegir-los en el mapa interactiu. Cada grup, gràcies a les eines Office 365 fa un treball conjunt, compartint documents, imatges i indrets que poden ser interessants. Una vegada s'ha trobat un jaciment, se’n busca la informació detallada i una imatge i, tot seguit, es penja la informació resumida al mapa.

C.Superior/Llengua Catalana, Competència Digital, Medi Social

Més informació

Joan Codolar

Escola Puig de les Cadiretes

(Llagostera)

Digitalització de les aules i "Descobrim Pau Casals"

Proposta de digitalització del procés d’ensenyament aprenentatge, posant la tecnologia (chromebooks i tauletes digitals) a l’abast del nostres alumnes i de les seves famílies. Implementació de llibres digitals i aplicacions mòbils. Presentació d'una webquest per descobrir i conèixer la figura de Pau Casals, a través d'un recorregut de la seva vida i obra musical.

Ed. Infantil i Primària (en general)

Més informació

Joan Casamitjana

Escola Mn. Baldiri Reixach

(Sant Feliu de Guíxols)