Professorat

Jordi Romero Guerrero

Actor. Llicenciat en Art Dramàtic a l’Institut del Teatre de Barcelona, itinerari Físic/Visual. També ha estat format i dirigit en la Commedia dell’Arte a Paris per Carlo Boso director de l’escola AIDAS. 

Com a actor ha treballat en: LA XARXA HUMANA, La Fura dels Baus, 2018. VIVO SIN VIVIR EN MÍ, Cia. Jadeo Teatro, (FICH’16. Festival Internacional de Chihuhua). PREN L’AIRE, Cia. Madeleine, Festival COS (Reus 2015), BROTS, Cia. Toni Albà, 2019. HOTEL FLAMINGO, Cia. Clownic, des del 2022. FIRA DE BANDOLERS D’ALCOVER des del 2012. “COM SI FÓS AHIR” TV3 (2021). Entre d'altres.

Des de 2021 és docent del CFGS en Tècniques d'Actuació Teatral de l'Institut Martí Franquès de Tarragona. Actualment n'és el coordinador i cap de departament. També ha impartit classes i tallers a Hospitalet de Llobregat, Àustria i Alemanya, entre d'altres.

Neus Pàmies i Juárez

És actriu, cantant, compositora i docent.

És graduada en Art Dramàtic per l'Institut del Teatre, cursant també el Postgrau en Interpretació per a l'Audiovisual coordinat per Lluís Maria Güell (Institut del Teatre i AISGE). Obté la titulació de Grau Professional en Piano (Conservatori Tarragona) i es forma com a cantant amb diferents docents. És membre fundadora del col·lectiu Projecte Ingenu i creadora i intèrpret dels seus espectacles, on també col·labora com a compositora i en direcció vocal.

Com a actriu treballa en teatre, cinema i televisió. Recentment, ha participat en els muntatges teatrals "La plaça del diamant" de Mercè Rodoreda (Dir. Carlota Subirós, TNC, 2023), "El dia que va morir l'últim panda" de Projecte Ingenu (Dir. Marc Chornet, FiraTàrrega'22 i Festival Grec'23), "Infanticida" de Caterina Albert i Clara Peya (Dir. Marc Angelet, estrena a Sala Atrium el 2020 i reestrena al TNC el 2021) o "La cuina de Rossini" de Sergi Pompermayer (Dir. David Selvas, Gran Teatre del Liceu 21-24) entre d'altres. Ha treballat sota la direcció escènica de Magda Puyo, Marc Rosich, Paco Mir, Jordi Prat i Coll, Pep Molina, Ricard Reguant o Josep Lluís Bozzo entre d'altres. També recentment ha treballat en cinema sota la direcció de Pilar Palomero ("Las niñas", "La Maternal") i Jaime Rosales ("Girasoles Silvestres"). Ha participat de programes televisius com "Polònia" i "Les de l'hoquei".

Com a cantant i compositora co-escriu la música i les lletres del musical "Antiòpera de les oblidades" amb Gerard Marsal (Dir. Marc Chornet, Espai Brossa, 2022), i també part de la banda sonora dels espectacles "Flors Carnívores" (Dir Marc Chornet, Espai Brossa, 2021) i "Litoral" (Dir. Raimon Molins, Teatre Romea, 2019). Ha participat com a cantant d'actes i gales com "Ni una menys" TNC, "AmorxAmor" al Teatre Victòria o les enceses de llums de Reus'23 i Barcelona'19.

Com a docent ha impartit seminaris d'interpretació al TNC i classes d'interpretació, veu i cant a l'escola de Circ Rogelio Rivel i AULES de Barcelona. Els cursos 19/20 i 21/22 és suport a la docència de l'assignatura de Direcció d'actors de l'itinerari de Direcció de l'Institut del Teatre de Barcelona. Des de 2021 és docent del CFGS en Tècniques d'Actuació Teatral de l'Institut Martí Franquès de Tarragona.

Toni Guillemat

Graduat en Art Dramàtic a l’Institut del Teatre de Barcelona (2015) on també hi cursa el post-grau d’Actors i guionistes per a l’audiovisual (2017). Anteriorment es forma tres anys al Col·legi de Teatre de Barcelona (2010). Actor polifacètic amb especial interès per la creació contemporània i nous llenguatges, el Teatre-Dansa i disciplines còmiques com el clown i la Commedia dell’Arte, de les quals rep formació per part del mestre italià Carlo Boso i Lluís Graells. 

Actor i creador compagina la seva feina com a intèrpret amb la docència teatral al CFGS de Tècniques d’Actuació Teatral de l’Institut Antoni de Martí i Franquès i a l’escola La Bobina de Barcelona. 

És membre fundador i intèrpret de Projecte Ingenu; actua en els seus muntatges girant per diversos escenaris nacionals i internacionals com Alemanya i Xile des del 2014 fins a l’actualitat. Participa, a més, en els diversos projectes de teatre comunitari impulsats per la companyia. 

També ha treballat en equipaments com el Teatre Nacional de Catalunya, Teatre Condal, Mercat de les Flors, Sala Atrium o Sala Beckett entre d’altres, i amb diferents companyies professionals com la Calòrica, la Ignífuga o El Martell, i amb directors i directores com Raimon Molins, Carlota Subirós, Lluís Danés, Albert Mestres o Xavier Albertí. Al llarg de la seva trajectòria ha actuat en diversos festivals internacionals com el Festival Grec de Barcelona, el Festival COS de Reus, Fira Tàrrega, el Festival Bell SQ Londres, Festival Fringe Madrid o Festival Shakespeare de Neuss, a Alemanya, entre d’altres. 

A nivell audiovisual se’l pot veure a la websèrie de TV3, Patates rosses

Meritxell Puvill

Graduada en Dansa Espanyola i Flamenc, Presidenta de l'Associació de Professors de dansa de les Comarques de Tarragona, Presidenta d'ACAF, Membre d’ Associació Foment per la dansa, APdC, Fed. Catalana de Professors de Dansa, CPCPDC , APDE i Guardonada amb el títol honorífic al mèrit cultural de la ciutat de Tarragona 2022.


Des del 2010 dirigeix el seu propi centre especialitzat, Estudi de Dansa Art i Flamenc de Tarragona, però compta amb més de dinou anys d’experiència com a docent en diferents centres de la província.


Com a ballarina i directora de la seva companyia professional Alboreá, ha viatjat a nivell Nacional i Internacional presentant espectacles de petit i gran format. Podríem anomenar com a participació rellevant el Festival Ciutat Vella de Barcelona, Auditori Enrique Morente de Granada, Festival Sona Flamenc en totes les seves edicions, España Scenic Alemanya, Representacions a Chaogmount França, seleccionada per Parc Espanya Japó, Col.laboracions amb Companyies com la d'Ivan Góngora, entre d’altres.


Amb la seva experiència i formació paral·lela en formacions relacionades amb la salut física i mental, cada cop està més vinculada a nivell pedagògic i escènics a projectes fusionats amb altres arts com la pictòrica, litúrgica i formats compartits amb altres disciplines com la Dansa Clàssica, Contemporània i creació lliure. En el seu vessant més humà i objectius beneficiosos per a la salut ha creat tallers compartits amb terapeutes, psicòlegs i professionals de la salut amb l'objectiu que els participants obtinguin beneficis del cos i la ment amb treball de consciència corporal i energètica aplicada. 


Actualment docent al Cicle Superiror en tècniques d’ Actuació Teatral del IAMF de Tarragona.

Xavi Torra

Nascut a Calaf el 1984, llicenciat en art dramàtic per l'Institut del Teatre de Barcelona. 

Inicia la seva carrera en el món professional amb el primer muntatge de la companyia de la qual és integrant (Projecte NISU) Vamos a por Guti dirigida per Nicolas Chevalier el 2010.  Participa en Tot és just dirigída per Pep Tossar el 2011, Advertència per a embarcacions petites dirigida per Joan Castells el 2012, Fuenteovejuna dirigida per Ricard Soler el 2012 i guanyadora d’un premi MAX com a millor adaptació teatral, Macbeth dirigida per Pedro Galiza el 2012, Només Ricard dirigida per Pedro Galiza el 2013, Bostezo 2.0. dirigida per Nicolas Chevallier el 2013, Shell dirigida per Nicolas Chevallier el 2014, Hamlet dirigida per Marc Chornet i Raimon Molins el 2015, Teenage Dream de creació col·lectiva de Projecte NISU el 2015, La formula de la Felicitat dirigida per Mireia Trias el 2015, Carroussel dirigida per Jordi Centelles i Laia Alzina el 2015, F.A.M.Y.L.I.A. dirigida per Barbara Mestanza el 2015. 

El mateix 2015 participa fent l’ajudantia de direcció a Marc Chornet amb Top Girls. Sobre el Fenomen de les feines de Merda, dirigida per Israel Solà el 2015 també. El 2016 participa en els muntatges Dramaburg,  dirigida per Guillem Gefaell, i Romeu i Julieta dirigida per Marc Chornet. El 2017 participa en el muntatge de Yerma, dirigida per Marc Chornet i al 2018 en Vaig Ser Pròsper. També el 2018 és co-autor i actor del muntatge Subversive Collective Violence, estrenada al Festival Nacional de Teatre de Guadalajara (Mèxic). El 2019 participa ens els muntatges de La dona Pantera, dirigida per Marc Chornet i Assaig sobre la lucidesa, dirigida per Roger Julià. El 2020 participa en el muntatge, estrenat al Festival Grec de Barcelona, La ruta de la Palta, amb la Cia. Projecte Ingenu i dirigida per Marc Chornet. El 2021 estrena Bodas de Sangre o el funeral que el Poeta no tuvo, amb la Cia. Projecte Ingenu i dirigida per Marc Chornet. 

La seva darrera creació amb Projecte Ingenu, “El dia que va morir l'últim panda” co-produïda per Fira Tàrrega on es va pre-estrenar el setembre del 2022 va ser una de les propostes més innovadores del Festival GREC 2023 en espais singulars. L’espectacle, creació i investigació col·lectiva de la companyia, repensa la relació amb l’espectador i proposa un format a cavall entre la instal·lació i el teatre, on el públic -proveït amb uns auriculars sense fils que reprodueixen la creació sonora en directe a tall de fil conductor- transita lliurement per l’espai escènic i decideix on posar la seva mirada per construir el muntatge final.




Pep Martorell Coca

Llicenciat en filologia catalana per la Universitat de Barcelona (Facultat de Filosofia i Lletres de Tarragona), catedràtic d'ensenyament secundari de llengua catalana i literatura, professor d'ensenyament secundari, batxillerat i del CFGS Tècniques d'Actuació Teatral a l'INS Antoni de Martí i Franquès.

Ha realitzat el Postgrau de Teoria i Crítica del Teatre (Institut del Teatre i Universitat Autònoma de Barcelona).

Entre els anys 1997 i 2005 exerceix de crític teatral per al diari El Punt i col·labora en diferents mitjans de comunicació com a divulgador i crític teatral (Canal Reus TV, entre d'altres).

És autor coordinador del volum L'Escena del futur: memòria de les arts escèniques als Països Catalans (1975-2005) (conjuntament amb Francesc Foguet) [El Cep i la Nansa, 2006]; autor de S'aixeca el teló (crèdit variable de teatre, conjuntament amb Jordi Giramé) [Editorial Castellnou,  2001]; L'oblit del nostre teatre nacional: a propòsit de l'obra dramàtica de Jaume Vidal Alcover [ Cossetània, 2001]; Del circ a la literatura, passant pel teatre: un calidoscopi artístic [Revista del Centre de Lectura de Reus,  2002], entre d'altres.

Va obtenir una llicència d'estudis pel projecte El teatre com a instrument per a la mútua integració. Materials per a la interculturalitat [Departament d'ensenyament, curs 2001-2002].

S'ha format en escriptura teatral a la Sala Beckett entre els anys 2000 i 2001 per part de David Plana, Sergi Belbel, Sergi Pompermayer, Carles Batlle i José Sanchis Sinisterra.

És autor també de diferents estudis sobre teatre popular com ara El ball de Sant Bartomeu a Roda de Berà [Centre d'Estudis Sinibald de Mas de Torredembarra,  1991 ]; El teatre medieval del cicle de Corpus, component base dels balls parlats del Camp de Tarragona com a manifestació posterior del teatre popular (conjuntament amb Jordi Bertran) [PAM, 1992]; El ball de Dames i Vells: una mostra viva de teatre burlesc [Ajuntament de Tarragona, 1993]; Approche du Comique Carnavalesque dans le Théâtre Populaire Catalan de Source Médiévale [1999], entre d'altres.