BE en temps d'incertesa

És hora de tancar la campanya #biblioactivacovid. I és hora de reiniciar-se. Perquè, després de la pandèmia, les biblioteques hauran de fer un reinici, repensar-se, reinventar-se, un cop més, aprofitant allò que s’ha après d’aquesta situació. Heu creat una nova formació d’usuaris? Heu repensat el funcionament de la dimensió digital de la biblioteca? Heu establert una xarxa de biblioteques d’aula que funcionen de forma coordinada amb la biblioteca del centre?…

Volem conèixer la vostra experiència i ajudar-vos en el reinici: comença Reinicia’t! Per una biblioteca escolar activa.

En la situació actual, les biblioteques escolars han hagut de plantejar-se canvis en el funcionament. Moltes han hagut de cedir els seus espais per fer-hi classes, d’altres treballen de forma deslocalitzada i han creat serveis “a domicili” per a les aules, algunes continuen obertes i amb moltes mesures de seguretat i restriccions… el que no han perdut les biblioteques ni les seves responsables és el saber fer, l’afany d’apropar la lectura i la cultura a l’alumnat, al professorat i a les famílies. Perquè ara, mes que mai, les biblioteques escolars són imprescindibles.

Per això, des del programa “puntedu”, ens comparteixen aquests 10 consells per reforçar la biblioteca escolar en temps de COVID amb la intenció d’aportar idees i compartir respostes a molts dubtes que es van plantejant en el dia a dia.

Orientacions per a la reobertura de les BE.

Aquests dossiers recullen al voltant de 100 propostes per treballar la poesia a l’aula, classificades per cicles (des de p3 fins a 4t d’ESO). Les activitats estan elaborades pels assistents de la formació Posseir la poesia #joemquedoacasa, una sessió virtual realitzada durant el confinament.