Activitats

TREBALL COOPERATIU

Ens iniciem en el treball cooperatiu, per a que els infants aprenguin a assolir els reptes proposats en equip. Per fer-ho cal que hi hagi un bon repartiment dels rols que hi intervenen i que tots/es siguin capaços/es de dir la seva, escoltar a la resta i arribar entre tots/es a un consens. 

En aquest primer repte proposat, introduïm el rol del PORTAVEU, que és la persona encarregada d'explicar a la resta de grups el treball que han fet en equip. 

El primer repte és FER UNA CONSTRUCCIÓ AMB LES PECES PROPORCIONADES. 

Quan hem acabat, ho hem representat al diari d'aula.

Voleu veure'ns en acció? 

TALLER CUIDEM CASA NOSTRA

El passat 6 de febrer vàrem poder gaudir del taller "Cuidem casa nostra" que ens han vingut a fer les educadores del Consorci de residus del Maresme i que està emmarcat dins els programa educatiu "un volt als residus".  

Durant tot el matí vam estar fent activitats lúdiques per aprendre la importància de les 3 R: Reduir, Reutilitzar i Reciclar. També vàrem fer una visita virtual a la planta on arriba tota la brossa que va a rebuig i veure les màquines que separen els residus. 

Us deixem algunes fotos del taller

CONSCIÈNCIA FONOLÒGICA

Durant tot el curs estem fent jocs i propostes que ens ajudin a tenir més consciència fonològica, ja que és molt important per un bon aprenentatge de la lectoescriptura. 

Podeu veure algunes de les propostes que treballem en aquest enllaç. Ja veureu que ens ho passem molt i molt bé!

JUGUEM AL BINGO DE L'HIVERN

Per treballar el vocabulari d'hivern, així com l'escolta activa i l'atenció, hem introduit el joc del bingo, aquesta vegada, en versió hivernal. 

Repartim les targetes (una per parella) i, fins ara, la mestra ha anat dient el nom dels diferents objectes i animals que hi ha als "cartrons del bingo". A partir d'ara, seran els infants els encarregats de anar cantant el bingo. 

Aquí teniu algunes de les fotografies!

ELS COLORS DE L'HIVERN

El gener comença i no podem fer més que pensar en l'hivern i la fresqueta que està fent. Així, ens proposem treballar els colors freds, característics de l'hivern. 

Fem una creació artística amb els colors de l'hivern. Temperes de color blau fosc, blau cel, lila, gris i blanc.

Mireu quines creacions més boniques hem fet! 

LES FESTES DE NADAL

Durant els últims dies de desembre, vàrem estar immerses en el fi del primer trimestre i en la preparació de les diferents activitats previstes per nadal. 

Podeu veure algunes imatges en aquest enllaç

ESCOLLIM LA POSTAL 

Aquest any hem fet unes postals molt creatives que podeu veure a l'enllaç del post de "Les festes de nadal" més amunt. 

Haviem d'escollir una postal per a que, juntament amb una de cada grup-classe, formés part de la postal de l'escola d'aquest any. Així, vam muntar una exposició de postals, la vam visitar i cadascú de nosaltres va votar la postal que més li va agradar (amb pedretes). Vam escollir les dues postals que teníen més vots i vam tornar a votar per a decidir la definitiva. 

Podeu veure algunes imatges en aquest enllaç

PINTEM AMB BOMBOLLES I RASPALLS DE DENTS

La setmana passada, a l'estona que tenim dedicada per expressió artística, vàrem experimentar i jugar amb pintura de bombolles. 

Primer vam presentar el material que ens havien preparat: sabó, aigua, pinzells, pintures, làmines de dibuix i canyetes. Vàrem estar pensant i fent hipòtesis sobre què podíem fer amb tot aquest material i, finalment, vam pensar que podíem fer bombolles de pintura i veure si es quedaven estampades al full. 

Així que ens vam posar "mans a l'obra". En veure que era molt difícil estampar les bombolles i que quedessin les marques, vam presentar l'altre material (raspalls de dents) i vàrem acabar les nostres obres d'art. 

Aquí teniu les fotografies!

BUSQUEM PARAULES QUE SONIN COM LA "N" DE NÚVOL

El passat dijous 9 de novembre, quan vàrem fer la rutina del bon dia, vàrem observar que el dia estava molt núvol. Vam estar jugant amb la paraula NÚVOL, primer picant quants cops de veu feiem quan la deiem i després identificant quin era el primer so de la paraula. La vam estar buscant per l'abecedari que tenim penjat a l'aula i, tot i que va ser una mica difícil, finalment la vàrem trobar. 

Després vàrem estar pensant quines altres paraules que coneixem tenen el mateix so i ens vam adonar que hi ha molts/es companys/es de classe que tenen aquest so al seu nom. 

Finalment, vàrem fer el dibuix d'aquest so a la pissarra tot escrivint la lletra N. 

Podeu veure algunes imatges aquí

APROFITEM EL QUE PASSA CADA DIA PER APRENDRE

Si bé hi ha una cosa que ens encanta, és aprofitar qualsevol ocasió que se'ns presenti en el dia a dia per seguir aprenent i evolucionant. 

El dijous passat, estant totes a l'aula d'infantil, va començar a ploure molt fort i no vam poder evitar sentir-nos atretes pel so, les olors, la imatge del nostre pati. 

Al pati es va formar un riu d'aigua i vam aprofitar per preguntar-nos: "Si hi poséssim un objecte en aquest riu, baixaria com si fos un vaixell?". Així que primer vam estar fent hipòtesis i, com no podia ser d'una altra manera, vam comprovar-ho. 

Voleu veure què va passar? Som-hi! 

TREBALLEM EL NOSTRE NOM

Els infants d'I3 estem començant a treballar l'escriptura del nostre nom. Ho fem amb diferents activitats, passant d'un format més gran (escrivint lletres al terra, resseguint amb plastilina, confegint el nom amb lletres imantades, etc.) que normalment fem a racons de treball i fins arribar a un format més petit com aquesta activitat que us ensenyem que hem fet a l'estona de llenguatge verbal. 

Mentre els infants d'I3 feien aquesta activitat, els d'I4 buscaven altres noms de companys/es de classe que tinguessin alguna de les lletres del seu nom i els apuntaven en una llista. Ens encanta aprendre i fer jocs amb les lletres! 

LA FESTA DE LA CASTANYADA

Fa pocs dies vàrem celebrar la festa de la Castanyada a l'escola. Ho vam gaudir molt anant a buscar les castanyes a casa de la castanyera (amb visita sorpresa inclosa), fent els panellets el dilluns a la tarda i celebrant la festa amb les famílies convidades el dimarts a la tarda al pati de l'escola on vam rebre la visita de la TriquiCasta i ens vam menjar totes les castanyes torrades. 

Voleu veure'ns?

Fotografies de la sortida a buscar castanyes - Divendres 27/10/2023

Fotografies de l'elaboració dels panellets d'enguany - Dilluns 30/10/2023

Fotografies de la celebració de la festa de la Castanyada amb les famílies - Dimarts 31/10/2023 

ESTAMPEM AMB FULLES DE TARDOR

Com que hem dut moltes fulles per al Racó de tardor, vam fer una proposta d'expressió plàstica en la que havíem d'estampar les fulles amb pintura. Primera vam tornar a recordar quins són els colors de la tardor, aquells que trobem a les fulles, a la natura durant aquesta estació de l'any: el groc, el verd, el taronja, el vermell i el marró. 

Així vam preparar les pintura i, amb l'ajuda d'un rodet vam pintar una de les cares de la fulla per, després, estampar-la al nostre paper basic. 

Ens van quedar unes obres precioses!

DECOREM LA PORTA DE L'AULA

Ja fa dies que vàrem decidir el nom de la nostra aula: ARTISTES. Quan ho vam decidir, també vam estar parlant sobre com podríem decorar la porta de la classe, per a que tothom sapiga que som l'aula dels artistes i les artistes. 

Així, l'altre dia vam pintar lliurement amb pintures un mural blanc per a poder folrar la nostra porta i que quedi ben artística. Ho vam fer de manera lúdica ja que, vam posar música i cada vegada que la música parava, havíem de deixar els pinzells als pots, caminar per la classe mentre que les mestres ens canviaven els colors de lloc. Quan tornava a sonar la música, tornàvem cap a la taula a pintar de nou. 

I així fins que va quedar aquesta obra d'art. 


RACÓ DE LA TARDOR

La Tardor ja ha començat i amb els infants hem estat parlant sobre què passa en aquesta estació de l'any, tot i que aquest any encara no es nota massa.  Hem escrit la paraula TARDOR a la pissarra i hem dibuixat algunes de les coses que passen a la tardor o que hi podem trobar. 

Després, hem plantejat una Situació d'Aprenentatge, en endavant SA, partint de la següent pregunta: 

"Com poder fer entrar la Tardor a la nostra aula?"

Els infants han anat donant idees que hem anat apuntant a la pissarra per a que no se'ns oblidin. 

Els següents dies, hem anat fent algunes de les coses que ens haviem proposat per fer entrar la Tardor a l'aula. 

Hem creat el Racó de la Tardor, on poder posar-hi tot el que anem portant de les nostres passejades per la muntanya: pals, fulles caigudes dels arbres, fruits i fruites de tardor, escorça dels arbres, etc. Aquest racó el deixarem durant moltes setmanes i podrem jugar i experimentar algunes estones amb tot el que portem. 

Cada infant ha pogut explicar a la resta el que ha dut i ho ha col·locat al Racó. Voleu veure-ho? Som-hi! 

A Música també estem fent algunes cançons de la Tardor, que ens agraden molt i que també cantem sovint a la classe.