voltem per les aa

En aquesta secció hi trobareu escrits, idees i experiències que han fet les Aules d'Acollida de la Selva I

Ja hi tornem a ser!

Presentació del nou curs a l’Aula d’Acollida del Vescomtat de Cabrera, Hostalric

Aquest any, comencem amb alumnat nou i, per tant, també amb reptes nous, un dels quals és alfabetitzar. Per això, alguns hem agafat un llapis, un llapis de color o un retolador i hem fet sanefes!

Però de seguida, amb força entusiasme (tot s’ha de dir!), hem anat escrivint (i llegint, que no és poc!) les lletres. Tant, que ens hem atrevit a anar anotant algunes paraules o expressions en sarahule i la seva traducció al català. Amb això darrer, ha estat imprescindible l’ajuda d’en Buba, en Thiondi, la Fatoumata i l’Usifu.


L’Aula d’Acollida també té altres alumnes nouvinguts, en aquest cas, d’Argentina i Pakistan; i d’altres que continuen del curs anterior i que van venir d’Albània, Hondures, Marroc, Senegal i Tailàndia.

Farem un bon itinerari, segur!




L’AULA D’ACOLLIDA PARTICIPA A LA RÀDIO DE L’ESCOLA

A l’escola Castell de Farners tenim el projecte de la ràdio des del curs 2021-2022.

Cada setmana gravem un programa amb la participació d’alguns alumnes de cada classe. 

Els alumnes de Cicle Superior fem la presentació del programa. Hi ha alumnes que expliquen notícies, enigmes, endevinalles, curiositats...

Aquesta setmana uns quants alumnes de 4t que van a l’Aula d’Acollida han anat a la ràdio a explicar com hem treballat la tardor. Son l’Ahmed, l’Ebrima, l’Ousman, en Jeremy, en Harpreet i la Manseerat. Si els voleu veure i escoltar aquí teniu l‘enllaç de l’emissió. Surten a minut 8:10.

Esperem que us agradi.

Gurtaj Singh, Adam Barki i Karamjodh Singh, de 6è i que també anem a l’Aula d’acollida.

Exposició oral AA Heyberith.mov
Exposició AA Aishpreet.mov

En aquests dos vídeos, que ens fa arribar l'aula d'acollida de l'escola Sant Salvador d'Horta, hi trobareu dos alumnes de 6è explicant-nos diferents temes en català.  

El mes de desembre a l'aula d'acollida d'Hostalric

Els nens i nenes de l’aula d’acollida de l’escola Mare de Déu dels Socors d’Hostalric hem treballat molt durant el mes de desembre. Vam conèixer la tradició del calendari d’advent i en vam fer un a l’aula. També vam fer el projecte de la maleta dels nostres països d’origen.


El calendari d'advent:

Cada dia havíem d’obrir un sobre del nostre calendari d'advent. A dins del sobre hi havia reptes per fer i l'últim dia un regal. Un repte per exemple va ser pensar una felicitació i gravar-la pels mestres de l’escola.


Projecte 'Els  nostres països': 

Primer vam llegir un conte que es titula: La  carta de l’autora Roser Rimbau i la il·lustradora Rocío Araya. Aquest conte ens explica com és el Senegal: com són les cases, què mengen, com vesteixen i com és la bandera. Vam parlar dels nostres països i després vam crear les maletes dels nostres països. Al final vam fer una exposició oral de la maleta per practicar el català. 


Ens ha agradat molt fer aquestes activitats. Els nens de l’aula d’acollida som: la Yassmine, en Mamadou, la Layla, en Pedro, en Musa, en Malamin i en Saad.


Esperem que us hagi agradat l’explicació, gràcies.


Adéu.  


Mamadou i Yassmine.

Panellets de l'Aula d'Acollida

A l'octubre el grup d'aula d'acollida vam decidir cuinar panellets per celebrar el dia de tot sants. Primer de tot, vam mira un vídeo de com cuinar panellets. Després vam anar a comprar els ingredients: 350 g de sucre, 3 ous, 1 llimona, 1 patata, 350 de pinyons, 350 g d'ametlla i ametlla trencada.


A continuació expliquem la recepta que vam fer:

1- Aixafem la patata bullida amb una forquilla.

2- En un bol posem la patata i un rovell d'ou. Afegim la farina d'ametlla, la pell de llimona ratllada i el sucre.

3- Deixem reposar la massa 24 hores.

4- En un bol posem els pinyons i afegim un ou.

5- Fem boles petites amb la massa i les arrebossem amb els pinyons o les ametlles trencades.

6- Ho posem en una plata al forn a 200 graus durant 10 minuts.


Bon profit!!!!


Una recepta de en Philip, el Varinder, l’Ayoub, en Harmol, en Kevin, la Laura i l’Akram de l’Institut Rafael Campalans d’Anglès.



Els alumnes de Sant Salvador d'Horta han fet el pessebre.

Els alumnes de l'aula d'acollida de l'escola Sant Salvador d'Horta de Santa Coloma de Farners hem après la tradició de fer el pessebre.  Estem molt contents del resultat i sobretot de conèixer millor les tradicions nadalenques que nosaltres no celebrem a les nostres cultures.

Entre tots i fent equip hem buscat el material, les figures, la decoració i aquestes són les frases que hem redactat en finalitzar l'activitat:

Alumnes  de l'Aula d'Acollida Escola Sant Salvador d'Horta de Santa Coloma de Farners.