Coneixe'ns!

La nostra mirada

Li donem importància al desenvolupament físic i motor, emocional, social cognitiu i artístic, a partir de les intel·ligències múltiples.

Introduïm la llengua anglesa a Educació Infantil (I.3), a més de treballar el català i el castellà a tots els nivells.

L'alumnat participa del seu procés d'aprenentatge, observant, manipulant i experimentant.

Incorporem la tecnologia a la pràctica diària com a eina d'aprenentatge mitjançant les pissarres digitals, els ordinadors i les tauletes. A més, tot el nostre alumnat ja disposa d'un usuari de Classroom per treballar a la plataforma escolar online.

Eduquem en la diversitat fomentant la tolerància, la coeducació, la llibertat i el respecte a la pluralitat.

El treball cooperatiu ens permet aprendre interaccionant entre iguals o amb companys de diferents nivells.

Participem en activitats proposades per diferents entitats del municipi (Ajuntament, Policia Local, Departament de Salut, Escola de Música, Mossos d'Esquadra, Clubs esportius...).

Realitzem sortides dins i fora del municipi, on combinem el treball de continguts curriculars amb els aspectes lúdics propis d'una activitat fora del centre.

Un tastet del què fem

AraEscric

Són un conjunt de propostes per augmentar la capacitat de comunicació mitjançant la millora de la competència escrita. Es treballen diferents tipologies textuals partint del modelatge i la posterior revisió.

Apadrinament Lector

Es tracta d'una activitat conjunta on els grans són els guies dels petits a l'aprenentatge de la lectura.

Racons

Espais delimitats dins de l'aula on l'alumne pot realitzar diferents activitats, tant manipulatives, com cognitives i/o simbòliques adaptant-se als diferents ritmes i nivells d'aprenentatge.

Digitalització

La digitalització s'ha incorporat com una eina més a la nostra manera de treballar. Un recurs en si mateix que utilitzem als racons de matemàtiques, als de llengües i també a les sessions on hi ha desdoblament del grup.

També s'ha incorporat com a eina habitual als cursos de 5è i 6è.

Arts and Crafts

A partir de 1r d'educació primària la llengua vehicular a l'àrea de Plàstica és l'anglès. D'aquesta manera reforcem la competència oral del nostre alumnat en llengua estrangera.

Entrades relaxades  a I.3

A inici de curs, les famílies poden acompanyar als infants a l'aula de manera que l'adaptació sigui progressiva.

Comunitat educativa

Festes i tradicions

A l'escola celebrem la Castanyada i Halloween, Sta. Cecília, Nadal, Dia de la Pau, Carnaval, Setmana Cultural, Sant Jordi i Festa fi de curs.

Aquests dies contem amb el suport de les famílies i de l'AFA, tot i que aquest curs ens hem hagut d'adaptar donat la situació de pandèmia.

SI CLIQUES A LA IMATGE, PODRÀS VEURE ELS VÍDEOS DEL NOSTRE CANAL DE YOUTUBE

Relació  Institut-Escola

Des de I.3 fins a 6è, aprofitant que tenim l'Institut Sant Andreu colze a colze, realitzem activitats conjuntes, com la Setmana de la Ciència, Sta. Cecília, la Jornada Esportiva, el "Funny day" i el servei comunitari.

Comunitat educativa

Relació família-escola

Des de l’inici de l’escola es porta a terme un pla d’acció tutorial on s’acompanya als infants i a les famílies en aquest camí fins arribar a l’ESO.

A principi de curs les famílies i els i les mestres fan una trobada per establir el primer contacte i explicar el funcionament de l’escola, són les reunions d’inici de curs. Durant el curs es realitzen les entrevistes família-tutora. També s’elaboren i es comparteixen amb les famílies els informes escolars per veure quin és el procés d’ensenyament-aprenentatge que realitza cada infant individualment. 

A Educació infantil se’n donen dos al llarg del curs i a Educació Primària se’n donen tres, un cada trimestre. El contacte diari amb la família es realitza mitjançant l’agenda escolar, en el cas de Primària, o la carpeta "viatgera" en el cas d'Infantil.  

AFA

L'AFA de la nostra escola col·labora en nombrosos aspectes, des de la decoració del centre, com a les diferents festes proposades.  També s'encarrega de la gestió de la compra/venda de llibres i roba del centre.

D'altres serveis com l'Acollida o Extraescolars.

Serveis

L’escola per tal de poder atendre les necessitats de les famílies ofereix els serveis de:  Acollida matinal (de 7:30h. a 09:00h.) i de tarda (enguany fins les 18.00h) a més de les extraescolars.

Menjador escolar ( de 12.30h. a 15.00h.)

L'escola té cuina pròpia. Un cop acaben les classes, al voltant de 240 infants es queden a dinar al menjador de l’escola. 

És el temps del migdia que, gràcies a la cuinera i les seves ajudants, la Charo i els/les monitors/es, poden oferir-nos tot vetllant perquè assoleixin uns bons hàbits d’higiene i conducta, un bon dinar i un seguit d’activitats.