Xarxes 23-24 

Dijous 22 de febrer de 2024, a les 11.30 h

a l'Institut Arnau Cadell de Sant Cugat

L'organització al servei del PEC

Francesc Giménez i Núria Samsó, director i coordinadora pedagògica de l'Institut de Gurb, comparteixen els sistema de gestió i les estructures organitzatives que han dissenyat i  implementat els darrers cursos per construir un projecte educatiu de qualitat.

Xarxa ACDE 23-24 - L'organització al servei del PEC (22 de febrer de 2024).pptx

D’entre totes les mesures adoptades, destaquen la implementació del lideratge distribuït; l’organització flexible del centre i dels recursos necessaris per poder tirar endavant els diferents projectes; la creació d’espais de coordinació que facin possible i real el treball en equip del professorat; la creació d’estructures organitzatives que fan possible el desenvolupament dels àmbits pedagògic i de seguiment i orientació de l’alumnat; l’adopció d’un bon sistema de comunicacions, i la implementació d’un model de qualitat que garanteixi la recollida de dades, la definició d’objectius, la creació i seguiment d’indicadors i la implementació de propostes de millora que permetin que el centre pugui seguir avançant.

Cerquen l’excel·lència en els resultats educatius i la confiança i satisfacció de l’alumnat, les famílies, l’equip humà de l’institut i tots els altres agents implicats en el procés, i entenen que, per aconseguir-ho, cal que el centre s’avaluï per poder millorar contínuament. Així, especialment en els darrers anys, han posat el focus en l’avaluació de centre; el seu propòsit, en aquest sentit, ha estat convertir el centre en una organització que aprèn.

Dijous 4 d'abril de 2024, a les 11.30 h (format telemàtic)

Reptes i possibilitats de l'IA a l'educació i l'aula

Ponència a càrrec de Miquel Àngel Prats, mestre, psicopedagog i Doctor en Pedagogia per la Facultat de Psicologia, Ciències de l’Educació i de l’Esport Blanquerna de la Universitat Ramon Llull de Barcelona.

Recursos d'IA aplicats a l'educació vACDE v2.pdf

Accediu a l'enregistrament de la videoconferència clicant a la icona

Aquesta conferència aborda el tema de la Intel·ligència Artificial (IA) i el seu impacte a l'educació. Se centrarà inicialment en els chatbots conversacionals ChatGPT, Bard i BingChat, que utilitzen llenguatge generatiu i es tractarà sobre el concepte de “prompting” o l'habilitat de fer les preguntes òptimes per obtenir els resultats i les respostes més adequades. Es presentaran altres eines de IA importants que cal conèixer. La conferència conclou amb la presentació de documents compartits pel ponent.