[ Brigada 1 i 2]

Les brigades 1 i 2 van expressar-se, conjuntament, a partir dels conceptes:

També a partir d'un dels conceptes triats pels propis infants com a tret distintiu de l'escola:

Els títols de les obres són creació conjunta dels infants de la brigada.

Visiteu la GALERIA de l'escola per veure més imatges de la brigada. 

[ LOGO de la brigada ]

[ Fem grup. Com ens representa el nostre nom? ]


[ QUÈ ]  Ens presentem amb el nostre nom i un moviment. Per fer cohesió de grup fem la dinàmica del nus (fem un “nus” entre tothom amb el cos, unides per les mans i que després hem de desfer). 

[ COM ]  Com ens identifica el nostre nom? Quina música i moviment li posaries? I si els unim quina coreografia podem crear? 

[ PER QUÈ ]  Deixem anar el nostre cos, trèiem la vergonya i al ritme de la música ens coneixem millor, que ens representa i com ens representa?

[ Els colors de la brigada i el LOGO]

[ Els colors de la brigada ]

[ QUÈ ]  Després de la dinàmica anterior, decidim fer un logotip.

[ COM ]  Amb policubs i els colors que han sorgit d’una votació.

[ PER QUÈ ]  Decidim que ens representi a partir de la idea que cada policub és la unió de cada membre de la brigada.

[ Les nostres siluetes: artista Keith Haring ]


[ QUÈ ]  Observem diferents obres de l’artista Keith Haring.

[ COM ]  Observem l’obra, Què ens transmet l’obra? Quin material ha utilitzat? Com ho podem representar nosaltres?

[ PER QUÈ ]  Les siluetes dels nostres cossos units formen un conjunt, un grup. Ens podem posar unes a sobre de les altres per crear una gran obra d’art? Què sentim quan ens toquem amb altres persones?

[ La barreja de colors: artista Mireia Ruiz ]

.

[ QUÈ ]  Observem diferents obres de l’artista Mireia Ruiz.

[ COM ]  Observem l’obra, Què ens transmet? Quin material ha utilitzat? Com ho podem representar nosaltres per transformar les àgores?

[ PER QUÈ ]  Podem transformar les nostres àgores de l’escola?

[ Pluja d’idees ]

[ Pluja d’idees ]

[ QUÈ ]  Què fem a l’àgora? Aquesta acció com la transformem en un  moviment?

[ COM ]  Entre tothom, creem una llista d’idees amb els possibles moviments que fem a l’àgora, com ho podem transformar en una coreografia?

[ PER QUÈ ]  Podríem fer una coreografia amb aquests moviments?

[ Pluja d’idees ]

XiaoYing_Video_1681402692311_HD1.mp4

[ QUÈ ]  Fem moviments quotidians amb el cos.

[ COM ]  Ritual d’entrada amb música i moviment: per parelles ens tapem els ulls amb un antifaç i dirigim la parella. Visionem un vídeo de la coreògrafa Àngels Margarit on un grup de persones es mouen fent un moviment quotidià al ritme de la música (anar en skate, posar-se unes lents de contacte, pentinar-se, dutxar-se, etc. A partir d'aquí, cadascú pensa un moviment quotidià i el representa amb el cos.

[ PER QUÈ ]  Els moviments que fem en el dia a dia ens poden ajudar a crear una coreografia i perdre la vergonya a moure el nostre cos.

[ Dibuixem els moviments:Segni Mossi ]


[ QUÈ ]  Dibuixar el traç que fa el moviment d’una acció que fem a l’Àgora. Ens gravem fent aquest moviment per poder avaluar-nos a la propera sessió.

[ COM ]  Ritual d'entrada amb música i moviment: a partir d’una història que es va narrant, els infants es van expressant fent moviments amb el seu cos les petites accions que passen en aquesta història (saltar, ajupir-se, raptar, enfilar-se, etc.) Mirem un vídeo de l’artista Segni Mossi on treballen la representació del moviment en paper. (Exemple: com dibuixar el traç del moviment rentar-se les dents?) Per parelles, una persona fa un moviment i l’altra el representa amb llapis i paper. Seguidament, cadascú representa el moviment que vol fer a l’àgora i ens gravem.

[ PER QUÈ ]  Ser conscients de la representació d’un moviment sobre paper. Ens gravem per poder millorar la nostra representació del moviment.

[ Coreografia de l’Àgora ]

Coreo agora1.mp4

[ QUÈ ]  Veiem el vídeo que vam gravar a la sessió anterior i reflexionem sobre com ho podem millorar. Fem una coreografia amb les diferents accions que fem a l’àgora.

[ COM ]  Per millorar el moviment, dialoguem i ens adonem que cal fer els moviments grans, lents i llargs. Ens dividim en 5 grups, cada grup representa una acció que fem a l’àgora ( llegir, dibuixar, esmorzar, ballar, cub de Rubik) i fem la coreografia sobre les àgores decorades a la sessió 4. 

[ PER QUÈ ]  Per prendre consciència del què i com ho fem i que la nostra coreografia sigui un èxit!