Setmana del 2 de juny

Primera proposta - QUELI's

Us recordeu de les QUELI's (QUi És L'Intrús?)??? Vam treballar-ne unes quantes a classe i us van agradar molt! Per això us deixem aquesta setmana aquesta activitat; mireu els vídeos on us proposen alguns exemples, després haureu d'inventar les vostres pròpies QUELI's.

Esperem les vostres propostes!

I. Plantegem i comencem a pensar!

II. Comprovem i seguim pensant!

III. Reflexionem i anem més enllà!

Segona proposta - ABRAÇADES...ALS ARBRES?

Ja ho sabeu: les mesures de seguretat per evitar que el coronavirus s’escampi ens obliguen a quedar-nos a dos metres d’altres persones quan sortim de casa. Per moltes ganes que tinguis de fer una abraçada a un amic o una amiga, si te’ls trobes passejant pel carrer, no t’hi has d’acostar! A Islàndia han trobat una solució: si no pots abraçar un amic o una amiga, abraça un arbre!

No, a Islàndia no s’han tornat bojos. De fet, això d’anar al bosc i fer abraçades als arbres ho recomana el govern islandès. Aquest vídeo de l’InfoK t’explica per què.

Visualitzeu el vídeo clicant a la imatge i després contesteu a les preguntes que us plantegem.

Tercera proposta - LA AVENTURA DE LAS TILDES

Esta semana en Castellano os proponemos un juego sobre las tildes. Os dejamos el tablero (si no lo podéis imprimir no os preocupéis, podéis dibujarlo) que es el mismo que el parchís. La mecánica del juego consiste en que no podréis avanzar casilla hasta que pongáis correctamente las tildes a las palabras, lo demás es idéntico al parchís.

Os dejamos un recordatorio de las reglas de acentuación y un documento con las soluciones por si tenéis algún tipo de duda.

Quarta proposta - LA FOTOSÍNTESI

Us deixem unes activitats interactives sobre la fotosíntesi. Feu memòria perquè ho vam a treballar a classe a partir del tema de les plantes!


Cliqueu a la imatge per anar a les activitats.


Cinquena proposta - ENGLISH

Aquí tens una activitat que podràs realitzar directament amb l'ordinador i quan acabis veuràs que al final de l'activitat posa TERMINADO. Clica aquí i podràs ENVIAR MIS RESPUESTAS A MI PROFESOR (m.luzeng@escolapaupicasso.com) i a la vegada la veuràs corregida.

No et preocupis si t'equivoques, però pensa per què t'has equivocat. Inclús la pots repetir fins que et surti prou bé.

Sisena proposta - EMOCIONS

Aquesta setmana us proposem un exercici per poder connectar i reflexionar sobre els nostres sentiments. Farem una anàlisi de la situació que estem vivint des d'un punt de vista positiu i optimista. D'aquesta manera podem valorar de manera positiva totes les coses que estan passant, com ens estem adaptant a la situació i com creixem com a persones.

Per fer aquesta activitat necessitarem papers de tres colors diferents (si no en teniu, tranquils/es, podeu agafar un full blanc i pintar-ho):

Aquests papers els retallarem en quadrats o rectangles i els guardarem per a després. Ara en un full blanc farem una llista de totes les activitats que estem fent aquests dies (activitats sols, amb família, amb els germans...).

Tornarem a agafar els nostres quadrats i rectangles de colors i anotarem les coses de la llista d'aquesta manera:


  • BLAU: les coses que faig sempre.

  • VERD: les coses que m'agraden fer, però que només puc de tant en tant, i ara estic fent més sovint.

  • GROC: les coses que no havia fet mai i que ara estic aprenent a fer.


Col·loqueu els papers a sobre de la taula i feu una foto perquè puguem veure tot el que heu escrit. També ens agradaria que féssiu una petita reflexió, per escrit, on ens expliqueu quants papers de cada color hi ha i per què penseu que és així en aquests moments.

Setena proposta - EDUCACIÓ FÍSICA

JUGUEM A L’OCA DE L’ESPORT

Aquesta setmana us proposo fer el “JOC DE L’OCA”, però una mica més esportiu.

Aquí us deixo el taulell de joc i les instruccions (quina prova física has de fer a cada casella quan hi caus).

MATERIAL:

  • El taulell pots posar-lo a la tauleta, imprimir-lo o copiar-lo en un full en blanc (quedaria molt “xulo” si estigués fet per vosaltres).

  • Per les fitxes pots fer servir les d’una oca o parxís que tinguis a casa, o pots fer servir qualsevol material que imaginis (botons, xinxeta, clip...).

  • Amb el dau passa el mateix: pots fer servir el d’una oca o parxís, o agafar paperets amb 6 números i posar-los a una bossa...

  • També necessitaràs un cronòmetre o rellotge per mesurar el temps.

Després comença la partida en família, tenint les instruccions a prop (pots imprimir-les, copiar-les en un full o mirar-les en un dispositiu). Recorda que si no superes la prova física has de tornar a la casella de la qual venies.

I SI US PLAU, ENVIA’M FOTOS O VÍDEO DE LA TEVA SUPER PARTIDA EN FAMÍLIA!!!

TAULELL JOC

JOC DE L'OCA DE L'ESPORT.pdf

TAULELL + PROVES

Vuitena proposta - MÚSICA


Hola a totes i tots!

Com que us va agradar tant l'activitat de la setmana passada, aquesta us proposo fer la segona part del Trivial musical!!

Veureu que és una miqueta més difícil que l'anterior, però amb la pràctica que heu fet amb el primer Trivial, segur que ho feu súper bé! (cliqueu a la imatge per començar!)

Atenció que a la categoria de ritme hi apareixen les quatre semicorxeres, que les vam fer fa temps; així les repassem també, d'acord?

Doncs, prepareu les vostres oïdes i endavant!!

Si voleu enviar-me algun vídeo o àudio jugant-hi o comentar-me qualsevol cosa, ja sabeu que em podeu escriure sempre que volgueu al meu correu martamus@escolapaupicasso.com

Ja queda menys! Us trobo molt a faltar! Una abraçada ben gran i fins aviat!

Marta

Novena proposta - RACÓ DEL TANGRAM

Tangram-grande-color.pdf

Una antiga llegenda xinesa diu que un monjo molt gran va enviar a un dels seus deixebles a la ciutat amb una tauleta quadrada perquè la utilitzés de pissarra. Desgraciadament, l'estudiant va tenir un contratemps i la pissarra es va trencar i es va dividir en set parts. En els seus esforços per tornar a muntar el tauler, van sorgir innombrables formes i figures.

El Tangram és un invent xinès la història del qual es remunta almenys al segle I a. C. cap a la dinastia Ming, on es va començar a utilitzar en la seva forma més bàsica amb prop d'un centenar de tipus de gràfics de figures. Era un dels jocs d'entreteniment orientals més antics. Durant el segle XVIII el trencaclosques es va estendre i va despertar gran interès. Alguns estrangers jugaven tota la nit, i ho van anomenar “Tangram”, que significa ” trencaclosques xinès.”

Us proposem treballar amb el Tangram! Us deixem uns recursos per fabricar el vostre, el podeu imprimir o bé dibuixar-ho vosaltres mateixos. Aquí sota un deixem com fer-ho.

Després de fabricar-lo podreu treballar de moltes maneres, com per exemple:

  • Fer un quadrat gran amb totes les peces.

  • Comprovar la relació entre les peces: el quadrat petit equival a 2 triangles, el triangle mitjà equival també a 2 triangles petits, el romboide equival també a 2 triangles petits.

  • Formar un vaixell.

  • Construir les lletres del teu nom. Teniu a la carpeta models per fer-les.

  • Crear un conte a partir de les peces, com els que us deixem a continuació. Cliqueu a la imatges per veure els contes.

EL DIBUIX DEL REI

EL SOMNI DE LA PAPALLONA

IMAGINACIÓ AL PODER!!

Esperem les fotos amb les vostres creacions.

Desena proposta - INFORMÀTICA

Hola, “ACABEM EL CURS 2” picassines i picassins de 4t.

Aquesta setmana us recomano continuar amb les activitats de CODE. Recordeu que podeu fer-les amb ordinador, tauleta o mòbil. Es tracta d’acabar el CURS 2. Jo et recomano que el continuïs i facis les lliçons 14, 15, 16, 17, 18 i 19. Si no vas poder fer-lo, NO ET PREOCUPIS, comença per la lliçó que vagis (pot ser la 5, la 8, la 10, la que sigui...). I apunta a la teva agenda del cole per quina activitat vas.

Aquí us deixo novament els tutorials amb consells i fotos per saber arribar-hi amb i sense contrasenya. I recordeu d’enviar-me una foto treballant si el feu sense contrasenya!

CONSELLS PER ENTRAR CURS 2 amb contrasenya.pdf
INFORMÀTICA 4t (CURS 2 CODE) 14 A 19 sense contrasenya.pdf