Achtergrond

Waarom Whizzkids@home?

Het belang van digitalisering wordt steeds duidelijker.

Nu kinderen niet naar school kunnen, is het een uitdaging om de kinderen zinvolle opdrachten te geven.

Er zijn gelukkig al heel wat prachtige initiatieven om het afstandsleren te ondersteunen.


Ook wij als Whizzkids willen ons steentje bijdragen om leraren te ondersteunen in hun zoektocht naar materiaal om met de kinderen te delen.

Vandaar deze Whizzkids@home-editie. De opdrachten zijn een heel goede oefening begrijpend lezen. Eerst en vooral moet de vraag goed gelezen en geïnterpreteerd worden. Van daaruit dienen de kinderen de juiste sleutelwoorden te kiezen om als zoekterm in te geven. Het kritisch verwerken van de informatie is van groot belang om het correcte antwoord te vinden.

Wat is Whizzkids?

Whizzkids is een ICT-wedstrijd voor leerlingen uit de derde graad van het gewoon of buitengewoon lager onderwijs in Vlaanderen. Didactisch gebruik van ICT en media binnen de verschillende leergebieden staat centraal. Alle vragen en opdrachten staan in het thema van geïntegreerd ICT-gebruik.

Meevolgen als leraar

  • Als je als juf of meester graag de kinderen wil opvolgen en weten of zij de taak gemaakt hebben, dan kan je jouw e-mailadres doorgeven aan de kinderen. In het formulier is een plaatsje voorzien om het e-mailadres van de juf/meester in te vullen.

  • U krijgt na de verwerking van de punten een e-mail van ons met een overzicht van de kinderen uit uw klas die hebben deelgenomen. Het zou kunnen dat kinderen een fout maken in uw e-mailadres en dat hun naam daardoor niet in de lijst staat.

Waarom ontving ik geen e-mail met de antwoorden en mijn punten?

  • Bij het invullen van het formulier werd gevraagd om jouw e-mailadres in te vullen. Als dit e-mailadres niet juist is, dan zal de e-mail niet toekomen.

  • De e-mail is bij je ongewenste berichten gekomen. Neem een kijkje bij je "Spam"-berichten. De e-mail is afkomstig van het e-mailadres wedstrijd@whizzkids.vlaanderen

  • Sommige kinderen hebben een e-mailadres van de school. Het kan dat de school heeft ingesteld dat er geen e-mails van buiten het "schooldomein" kunnen ontvangen worden.

Waarop kan ik letten bij het invullen van de vragen?

  • Lees de vraag goed. Soms is de vraag wat langer en moet je eerst andere gegevens vinden.

  • Antwoord alleen wat gevraagd wordt.

  • Let op je spelling! Een eigennaam (naam van een persoon, land, stad,...) schrijf je met een hoofdletter vooraan. Als je in een zin antwoordt, dan krijgt het eerste woord van de zin ook een hoofdletter.

  • Schrijf de antwoorden niet volledig in hoofdletters.