TALBLIND

Nyborg Tal- & aktivitetspark


Bliv testet for talblindhed


HF & VUC i Nyborg kan du få lavet en test der viser, om du er talblind.


Som talblind er der mange situationer i hverdagen, der kan give udfordringer. Det kan være alt fra at taste telefonnumre, aflæse køreplaner, betale i butikker, nævne høje tal m.m.


Man regner med at omkring 5% af den danske befolkning er talblinde.

Tal- og aktivitetsparken i Nyborg er et område, der giver talblinde mulighed for at bruge hele kroppen til at indlære tal, regning, rumlighed og størrelsesforhold.

Tal- og aktivitetsparken henvender sig også til byens øvrige borgere, som kan bruge alle redskaberne til motion og samvær.

Det skal være gratis at benytte aktivitetsparken og den vil være tilgængelig for alle.

Redskaberne i Tal- og aktivitetsparken er udviklet i samarbejde med UNO Uniqa. Parken er den første af sin slags i Danmark - og måske i verden.

Taltræning & fysisk træning

Talblindhed er et område, hvor der endnu ikke er megen forskning, og der er ikke udviklet så mange hjælpemidler, som der findes til fx ordblinde.

Udarbejdelsen af parken er sket i samarbejde med talblinde unge, undervisere og forskere. Mange af parkens redskaber er tænkt til at kunne have flere funktioner, så de både kan bruges til taltræning og til almindelig fysisk træning.

HF & VUC FYN Nyborg som er nabo til parken tilbyder som et af få steder i landet en hf for talblinde.

Du kan også læse mere om talblindhed på HF & VUC FYN Nyborgs hjemmeside her

Indhold i parken

I Nyborg Tal- og aktivitetspark, vil der være redskaber og motionsmuligheder, der udfordrer dig på:

- Kondition - Styrke - Balance - Koordination - Social interaktion - Reaktion - Smidighed - Taltræning - Rumlig forståelse


HER FINDER DU PARKEN