Vestcup på Fyn og Jylland

Vestcup

Vestcup er en rulleskicup der løber over 8-10 stævner. Cuppen afvikles af ski-klubber på Fyn og Jylland. 

Der løbes såvel skate som klassisk stil - og ønsker du at deltage på inliners med/uden stave så kan det også lade sig gøre.

Alle kan deltage og er velkomne - uanset om du er nybegynder på rulleski eller har løbet flere år. Alle stævner afvikles i en uformel atmosfære og efter løbet er der som regel en hyggelig samling i de respektive klubhuse.

Cuppen er åben for alle rulleskiløbere i Danmark - også nybegyndere. Reglement forefindes her.

Historien bag Vestcup 

For at komme så tæt på Vestcuppens oprindelse, som muligt, skal vi lidt tilbage i årene, nemlig årene fra 1984 og frem til år 1998. 

Skiforbundet afskaffede i 1998 Kredsene, som Danmark var opdelt i. Det betød, at Sydkredsen, som omfattede Fyn og det sydlige Jylland, og som havde Frede Johansen fra Vejle Skiklub som formand, blev nedlagt. De enkelte klubber i Sydkredsen fik udbetalt kredsens formue, efter en medlemsfordeling i de enkelte klubber. 

I firserne og halvfemserne, var der rigtig gang i rulleskisporten over hele landet, vi havde mange lange løb, som strakte sig over weekender, bl.a Fyn Rundt, Langeland og Ærø Rundt, samt fra Vejen Skiklub en tur rundt i Sønderjylland.  

Der blev i årene fra 1984 til 1998 afviklet en form for rulleski cup i Sydkredsen, samt en del langrendsløb på ski - også i Sydkredsen.

Dertil kom mange tilbud om løb på Sjælland/København, som både var på én dag eller over en weekend. København og de klubber, der lå i omegnen af hovedstaden, havde gennem året mange gode rulleskiløb, som vi fra Jylland og Fyn altid deltog i. 

Men så på et tidspunkt fra omkring år 1998, talte vi fra Midt-og Sønderjylland, samt Fyn om, at nu ville vi, og det vil sige en 10 til 12 skiklubber lave en rulleski cup, hvor alle, som løb på rulleski i Danmark, kunne deltage. Det var Holstebro Skiklub, Vejle Skiklub og Faaborg Skiklub, som tog initiativ til, at lave en årlig terminsliste for de fremtidige rulleskiløb, hos os i det Jysk/Fynske  ………... 

Således opstod VESTCUPPEN på rulleski  

Vi har, gennem de mange årlavet løb i følgende byer og Klubber: Kolding Skiklub, Marstrup Skiklub (Haderslev), Fredericia Skiklub Vejle Skiklub, Aarhus Skiklub, Herning Skiklub, Viborg Skiklub, Holstebro Skiklub, Ebeltoft Skiklub, Rold Skov Skiklub, Blåvandshuk Skiklub, Odense Skiklub, Svendborg Skiklub og Faaborg Skiklub. 

 Læs evt artiklen om Vestcup på Danmarks Skiforbunds hjemmeside her

Vestcuppen arrangeres i dag af følgende klubber

Ebeltoft Skiklub

Faaborg Skiklub

Herning Skiklub

Holstebro Skiklub

Odense Skiklub

Rold Skov skiklub

Svendborg Skiklub

Vejle Skiklub

Aarhus Skiklub

HMIF Ski Haderslev

Horsens Skiklub

Aalborg Skiklub

Følg med omkring rulleski generelt og information om Vestcuppen på dette site eller på facebookgruppen Rulleskicuppen Vestcup

Ønsker du at købe en t-shirt, kop eller andet med Vestcup logo så se her https://shop.spreadshirt.dk/vestcup-shoppen/

.