Ledige stillinger

Trainee Drift Fornybar, 2024-2026

Nysgjerrig på en spennende reise som trainee i Aneo?

En traineestilling er en 2-årig midlertidig praksisstilling, med mulighet for fast ansettelse etter endt program. Oppstart er normalt i august/september og avslutning i juni. Dette er en spennende mulighet til å skaffe seg unike erfaringer, som vil gi et springbrett videre i karrieren.

Hva kan du forvente som trainee hos oss?

Som trainee blir du en del av vårt traineeprogram som består av opplæring, selvstendig jobbing og mulighet til å rotere mellom flere avdelinger og fagområder. I starten av praksisperioden er det mest opplæring og innføring i organisasjon og fag, men etter hvert deltar du i de vanlige arbeidsoppgavene. Plassering i konsernet baseres på din faglige bakgrunn og preferanse, i kombinasjon med konsernets behov.

Du vil få tildelt en koordinator som følger deg gjennom hele perioden hos oss, i tillegg til oppfølging av faglig leder i den enheten eller avdelingen du er tildelt til enhver tid.

Gjennom å være trainee kan du forvente deg tett oppfølging, personlig kompetansemessig utvikling, individuelt tilpassede oppgaver, deltagelse på prosjekter, seminarer og ekskursjoner (blant annet besøk til vann- og vindkraftanlegg, mikrogrid og lignende). Vårt program er designet slik at du får den beste starten på din reise, fra student til profesjonell - et springbrett videre. Les mer om trainee-programmet her

Søknadsfrist 15.12.2023

Søk og les mer her.

Trainee O&A, 2024-2026

Trainee-stillinger med oppstart  i enhet energy management, i avdeling optimalisering & analyse, kan beskrives slik:

I avdeling optimalisering og analyse jobber vi med produksjonsplanlegging for vind-, vann- og solkraft, samt kraftmarkedsanalyse. Det betyr at vi sørger for at kraft fra fornybare kilder omsettes i kraftmarkedet på mest mulig optimal måte, og at vi bruker kraftressursene så effektivt som mulig. Kraftmarkedet er i stadig endring, som betyr at vi også må ha et godt bilde av fremtidig utvikling, slik at vi kan lage strategier som gir det beste resultatet over tid.

I tillegg finnes det en rekke tilleggsprodukter som kan leveres fra ulike kraftanlegg, og vi har derfor mye aktivitet knyttet til å skape merverdi fra de produksjonsanleggene vi opererer. I avdelingen jobber vi både med daglig, operasjonell produksjonsplanlegging og fysisk handel, samt en stor portefølje av utviklingsaktiviteter der vi har som mål å få til enda bedre energidisponering i fremtiden. 

Vi har en rekke digitale verktøy som hjelper oss - både egenutviklede og eksterne løsninger. Videreutvikling og forbedring av disse verktøyene er en viktig del av arbeidet i avdelingen, så vi søker etter kandidater som har evne og vilje til å jobbe med programmering, algoritmer og metoder for å utnytte fornybare kraftressurser på best mulig måte - nå og i framtiden. 

Søknadsfrist 15.12.2023

Søk og les mer her.

Oppstart er ønsket i begynnelsen av januar for engasjement for 1 år av gangen, med mulighet for utvidelse. Arbeidssted vil være i Trondheim.

Legg ved CV, foreløpig karakterutskrift og søknad hvor du beskriver deg selv og hvorfor du ønsker denne muligheten. Det er fint om du oppgir perioder du eventuelt ikke er tilgjengelig for et Teams-intervju.

Vi avholder intervjuer i fbm Energidagene i Trondheim 1.-2. november for de det passer for.

Søknad snarest, og senest innen 25. oktober 2023

50% stilling hos EnergiKontakten

EnergiKontakten opplever økt aktivitet og ønsker derfor å engasjere en student i deltidsstilling inntil 50% for å ivareta følgende arbeidsoppgaver:

- Etter retningslinjer trukket opp av styret og i samråd med styreleder vil du videre representere EnergiKontakten utad i industrinettverket som medlemsbedriftene representerer

- Ivareta interessene til de involverte studieprogrammene EnergiKontakten samarbeider med

- Være bindeledd mellom styret, instituttene, studentene og næringslivet. Dette inkluderer å følge opp henvendelser fra EnergiKontaktens mange medlemsbedrifter og dermed være en døråpner for medlemmene mot fagmiljøene på NTNU og mot studentene.

- Verving av nye medlemsbedrifter

- Forberedelse og innkalling til styremøter og ha ansvar for at styrets beslutninger iverksettes

- Ivareta økonomifunksjon, herunder budsjett og regnskap

Som koordinator vil du rapportere til leder av EnergiKontaktens styre, og til prosjektleder ved NTNU.

Ønsket kompetanse:

- Student i 2. eller høyere årskurs fra involverte studieprogram

- Noe kjennskap til norsk næringsliv

- Gode formuleringsevner på norsk

- Erfaring fra styrearbeid i linjeforening eller lignende

- Noe kjennskap til regnskap og budsjettering

- Erfaring med arrangement og møteavvikling

Ønskede personlige egenskaper:

- Strukturert

- Kontaktskapende og engasjert

- God organisator

- Gjennomføringsevne

Denne rollen gir gode muligheter for å skape seg nettverk i bransjen og vil gi ledererfaring. Stillingen vil rapportere til EnergiKontaktens styre ved styreleder og ansettelse vil bli ved NTNU.

Lønn vil være i området 189,40 – 193,80 kr pr time, avhengig av kvalifikasjoner. Omfang er inntil 300 timer pr. år og vil variere utover året. Avlønning skjer basert på timeføring i HR-portalen.