2.Introducció al tema

La recerca és una de les maneres que té la humanitat d’adquirir coneixement més enllà del que sabem però construint-ho a partir del que ja sabem.

La manera en què es transmet la recerca a la societat és per mitjà d'un article científic: un escrit que té una estructura determinada per facilitar que tothom que el llegeixi entengui què s’ha investigat i com s’ha fet.

Creeu un Document al Drive amb el nom: "III_Congrés_Nom_del_Tema" i afegiu només els títols dels apartats següents:

  • INTRODUCCIÓ: explicació breu del tema que investiguem amb les seves paraules clau.
  • MATERIALS I MÈTODES: descripció de com hem provat de descobrir les coses que volíem saber (incloure llistat de material si escau).
  • RESULTATS: Recull dels resultats o descobriments.
  • CONCLUSIONS: Interpretació de resultats que hem descobert.
  • RESUM: farem un breu resum de tots els apartats anteriors.
  • BIBLIOGRAFIA: Recopilació de totes les pàgines web o altres llocs d’on extraiem informació.

Aquests són els apartats d’un article científic, a mida que anem fent cada activitat, anirem fent els apartats que correspongui i revisarem els anteriors per assegurar-nos que tot és coherent.

Feu una primera recerca general sobre el tema: feu servir www.google.com, www.wikipedia.org o alguna altra que pugui tenir informació general. Recordeu recopilar-les a l’apartat bibliografia!

Identifiqueu:

  • Paraules específiques que no entengueu
  • busqueu les paraules al diccionari, exemple www.diccionari.cat

⚠ RECORDEU !!!!!

És molt important fer servir aquestes paraules bé durant tot el treball i als apartats que vindran a continuació.

Un cop fet això, compartiu oralment amb els companys el que heu fet individualment durant l’activitat 1 i durant la recerca que heu fet amb el grup i decidiu entre tots:

LES IDEES MÉS IMPORTANTS: Són aquelles que expliquen directament de què va el tema.

Exemple: Algunes idees clau de l’exposició "Homo Sapiens: un camí cap a la hominització" que podem trobar al CosmoCaixa van ser:

    • nosaltres els humans tenim molts avantpassats.
    • l’Homo sapiens i l’Homo neanderthalensis van conviure durant un temps i que l’origen de l’home és a l’Àfrica entre molts altres exemples.

QUÈ US AGRADARIA SABER?

Exemple: quins avantpassats tenim en línia directa fins a la Lucy?

DIFERENTS PREGUNTES QUE NECESSITEM RESPONDRE PER ACONSEGUIR-HO.

Exemple: Quants avantpassats hi ha entre la Lucy i nosaltres? Els coneixem tots? Quin nom tenen? Quant temps va passar cada avantpassat a la Terra? Què passaria si…? Com podem explicar…? Com pot ser que passi…? Si féssim això… Com afectaria a…? És possible que …? És veritat que…?

FEU LA PRIMERA VERSIÓ DE L’APARTAT INTRODUCCIÓ AL DOCUMENT DEL DRIVE

Ara ja sabeu de què va el tema, entre tots redacteu una introducció breu on expliqueu de què va i en què centrareu vosaltres la vostra investigació utilitzant les paraules clau adequades. Tranquils que sempre podeu modificar el que hi escriureu si canvieu alguna cosa o canvieu les preguntes que fareu.

Aquesta fase suma un màxim de 20 punts per l'Exhibidor.