Llar d'Infants

HOLA PEIXOS!

En aquest blog us donaré algunes idees per realitzar amb els vostres nens i nenes a casa.

TOT ANIRÀ BÉ, MARXARAN ELS NÚVOLS I SORTIRÀ EL SOL

SETMANA DE L'1 AL 5 DE JUNY

BON DIA!

Us animo a fer cada dia el bon dia, mirar quin dia de la setmana som i mirar el temps!


ESTIMULACIÓ PRIMERENCA

PASSI DE BITS PLA MOTOR PDB NENS

Els escoltem i els realitzem entre una i tres vegades al dia i es repeteixen durant dues setmanes.


A CANTAR!

L'HORA DEL CONTE

Aquesta setmana la Laura us presenta el conte del cocodril.

TUTORIA CLASSE

Durant la tutoria del dimarts 19 hem ballat cançons i hem explicat del cargol i l'herba de poniol.

EXPERIMENTACIÓ

PASTA DE SAL

Us proposo que els nens experimentin amb pasta de sal. Entre vosaltres i els nens podeu fer la pasta de sal. Els nens poden jugar amb ella, manipular-la i desprès podeu fer figures molt originals.


Que ens fa falta?

-Sal

-Farina

-Aigua


Deixeu que experimentin i manipulin !


MANUALITAT

SEGUIR LA LÍNEA

Pels nens més grans de la llar podem fer una activitat una mica més difícil. Els hi podem dibuixar unes líneas o el nom del nen i que ell amb gomets o papers petits o taps, segueixi la línea dibuixada.


Què ens fa falta?

-Fulls

-Retuladors

-Gomets

-Taps

-Papers petits









MONSTRE

Pels nens més petits de la llar us proposo una activitat divertida. Enroscar i desenroscar els taps dels pots de llet, aigua,... Podeu fer un monstre.


Què ens fa falta?

-Fulls

-Retuladors

-Gomets

-Taps

-Papers petits

PSICOMOTRICITAT

PISCINA DE PILOTES

Molts de vosaltres teniu a casa pisicna o alguna piscina petita. Us proposo posar-hi tot de pilotes petites i que ells disfrutin una bona estona.


Què ens fa falta?

-Piscina

-Pilotes

STORYTIME

Hippo and friends:

RECOMANACIÓ

ELS TITELLES

Els titelles són joguines amb una llarga tradició. De fet, el seu origen es remunta a l’antic Egipte, on es feien servir petites figures esculpides en fusta o ivori, amb braços articulats i mòbils, per divertir durant els banquets als comensals, amb balls, pantomimes i composicions poètiques. Aquestes mateixes figuretes es posaven en mans dels nens i nenes perquè es divertissin tot creant petits espectacles amb cant, música i interpretació. Tot un espectacle teatral que es va estendre molt ràpidament per totes les cultures de l’antiguitat, tot aconseguint arribar fins a l’actualitat.

I és que els titelles acostumen a agradar a tots els infants ja que poden crear personatges diversos i representar, amb ells, històries, moments, aventures o situacions diferents. Són, doncs, unes joguines amb què poden empastissar i crear contes. A més, veure funcions de titelles, no només és entretingut sinó que també és pedagògic: es poden fer servir com una eina molt versàtil per educar en les emocions i transmetre valors morals als nens i les nenes.

En aquest context, els titelles proporcionen una sensació de seguretat que fa que sigui més fàcil pels infants expressar els seus pensaments i emocions, que d’una altra forma potser no farien. Quan parlen a través d’un titella afloren els seus sentiments lliurement i podem observar, així, molts dels seus conflictes, els seus recursos per afrontar-los i les seves habilitats per a relacionar-se amb els demés. Són, doncs, una forma excel·lent d’aprendre i ensenyar habilitats socials positives com la empatia.

Això té lloc gràcies a que el teatre de titelles proporciona un lloc segur darrere de la cortina, de manera que el nen o la nena se sent més protegit per expressar-se amb llibertat. Així, se’ls obre un nou món en la seva forma de comunicar-se, tot reforçant l’adquisició d’habilitats lingüístiques, ja que aprenen a formular els seus pensaments i paraules per a transmetre millor el seu missatge, tot modulant-lo depenent del rol que representin. En aquest punt, si nosaltres com a adults juguem amb ells, podem aprofitar per modelar el seu discurs i fer que adquireixin nou vocabulari i estructures de frases més complexes.

I tot des d’una vessant creativa i imaginativa. El fet d’haver de jugar uns rols i establir una història i unes relacions entre els diferents personatges, afavoreix el pensament abstracte i la seqüenciació. A més, quan es tracta de titelles de guant o de dit, també s’estimula la connexió espacial, ja que s’han de moure a la vegada que el titella parla o actua, tot connectant el que diu amb el que fa. Això que sembla tan senzill, sovint és una feina mental molt complexa que, amb els titelles, podem reforçar i treballar. De la mateixa manera que podem estimular la coordinació ull-mà i, en general, totes les habilitats motores.

ALTRES

MIRALL

Jugar amb el mirall pot ser molt divertit. S’ha d’avisar que es trenca i que s’ha d’anar en compte.

Un mirall dóna molt de joc. Veure’s ell mateix reflectit fent diferents expressions amb la cara o veure les joguines que portes al mirall.

TOT ANIRÀ BÉ!