Zomerschool Nijkerk 2020

Voor kinderen in Nijkerk en omgeving die in de zomer een extra steuntje kunnen gebruiken om na de zomervakantie zonder achterstanden te beginnen aan het nieuwe schooljaar!

De Zomerschool is een initiatief van de Bibliotheek en de scholen van de HSN, in samenwerking met het Ministerie van Onderwijs, de gemeente Nijkerk en vele partners.

De Zomerschool geeft zes weken lang, drie dagen per week gratis ondersteuning aan kinderen die vanwege de Coronacrisis een leer- of ontwikkelingsachterstand hebben opgelopen. De Zomerschool wordt gehouden op de Maranathaschool in de wijk Paasbos.


Evaluatie Zomerschool 2020

Na een succesvolle Zomerschool Nijkerk in 2020, hebben alle deelnemende partijen een evaluatie ingevuld. Deze evaluaties hebben we gebundeld in ons evaluatierapport. Dit rapport is vooral bedoeld om onze kennis van de Zomerschool te delen met andere scholen, bibliotheken en gemeenten. Hierin beschrijven we ook de hele organisatie en we eindigen met de meest relevante aanbevelingen en conclusies.

Lees je liever een korte samenvatting van het rapport, klik dan HIER.

GeĂ¯nteresseerd in de cijfers en getallen?
Klik dan hier voor onze Factsheet van de Zomerschool 2020.

Tot volgende zomer!

Het projectteam

Leren

Kinderen werken aan het inhalen van leerachterstanden. Hiervoor werken we samen met de basisschool van uw kind.

Taal en lezen

Kinderen krijgen op een creatieve manier extra ondersteuning in lezen, spreken en schrijven. Hiervoor werken we samen met de bibliotheek.


Sociale ontwikkeling

We geven extra aandacht aan de sociale ontwikkeling van kinderen. Hiervoor werken we samen met de Gemeente Nijkerk


Sport en spel

Sporten en bewegen is ook in de vakantie belangrijk. Hiervoor werken we samen met Nijkerk Sportief en gezond.


Interesse?

Neem dan contact op met de school van uw kind om samen te bepalen of uw kind hiervoor in aanmerking komt. De school kan uw kind inschrijven voor de Zomerschool.