Forslag til forløb

Sådan kan du f.eks. gennemføre et Zombie! forløb

Møde 1: På flugt - og intro til Zombie!-mærket

Vi sætter scenen og forklarer baggrunden for mærket. Derefter øver vi os i at bygge bivuakker, så vi kan klare os i øde egne - i sikker afstand fra eventuelle Zombie-smittede. Evt "udkigstårn-pionering" (så man kan se zombierne komme på afstand, eller som tilflugtssted) Vi tager hul på snakken om karantæne og smittespredning.

Møde 2: Proviantjagt

Når man har søgt tilflugt i vildmarken skal man på jagt efter løsninger til at skaffe primi-mad ved strand og hav. Vi koger blåmuslinger (købt hos fiskehandleren for at være sikre på, at der ikke var algegifte), og fanger selv rejer og havsnegle som vi tilbereder og spiser.

Møde 3: Stayin' alive

Vi forbereder os på overlevelsesturen - og hvordan man klarer sig med minimale hjælpemidler i naturen. "Smittekæde-løb". Samtidig en snak om "Zombie-etik"

Møde 4: Læg en plan! Patruljerne skal selv planlægge deres overlevelsestur - herunder en indkøbsliste og pakkeliste til turen. Vi taler også om vigtigheden af "planer" (f.eks. at have en evakueringsplan, eller en plan for, hvordan man kommer i kontakt med hinanden i krisesituationer).

Møde 5: Skaf proviant og forsyninger (provianteringsmøde) Spejderne handler selv ind i den lokale dagligvarebutik - så alt er på plads til weekendens overlevelsestur

"Overlevelses-weekendlejrtur". Lejrtur, hvor spejderne selv finder vej, selv bygger bivuak (og zombie-alarmsystemer), selv laver mad m.m. Selvfølgelig krydret med natløb i zombie-tema.

Møde 6: Drikkevand! Vi arbejder med vandrensning (prøver forskellige teknikker; filter, destillation m.v.) - og taler om smittespredning via forurenet vand/dårlig madhygiejne. Vi øver håndhygiejne og korrekt håndvasketeknik med "Glitterbug-lotion" og UV-lampe til at afsløre dårlig håndvask-teknik (og afsløre "renhedsgraden" af spejderhyttens håndklæder og håndvasken på toilettet)

Møde 7: Smitteløb: Vi arbejder som "smittedetektiviter" og opklarer, hvor zombiesmitten måske stammer fra. Desuden generel snak om smitsomme sygdomme - fra influenza og flåtbårne sygdomme herhjemme til rabies og "udenlandske" sygdomme. Også snak om de gavnlige bakterier og mikroorganismer.

Møde 8: Beredskab - hvad vil det sige? Hvad kan den enkelte spejder selv gøre? Kan man være "beredt" derhjemme? I skolen? Udgangspunkt i CDC's trepunktskoncept: Læg en plan, Hav nødforsyningerne i orden, Vær forberedt. Vi prøver selv at lave en liste over forsyninger, der er gode at have derhjemme.

Møde 9: Besøg på beredskabscenter. Vi besøger vores lokale Beredskabscenter/Brandstation lærer om førstehjælp, kriseberedskab, sirenevarsling, brandslukning (og vi prøver selv at slukke friturebrande, udlægge sandsække til stormflodssikring m.m.). Hvis I ikke har en brandstation/beredskabscenter i nærheden - så overvej at få besøg af bederskabsforbundet, der blandt andet tilbyder at stille op med et skræddersyet 2-timersprogram for spejdergrupper. Læs mere på beredskabsforbundets hjemmeside.

Møde 10: Styr på det hele (brush-up på øksebevis, videregående knivteknik, andre survival-skills. Vi lukker eventuelle emnemæssige "huller" for de spejdere, der måske har misset et møde eller to)

Møde 11: Certifikat Zombie-certifikatløb afsluttes med udlevering af bevis og mærke under passende ceremoni.