Zen in Gieten

Klankschalen: betoverende klanken en intense trillingen

Klankschalen zijn ideale mindfulness-instrumenten om in korte tijd volledig te ontspannen en alle gedachten los te laten, dankzij de betoverende klanken en intense trillingen. Je lichaam bestaat voor 70 % uit water, dat gelijkmatig met de klankschalen meetrilt, als kabbelende golfjes. Daardoor gaat de energie in je lichaam ook gelijkmatig stromen, waardoor je volledig ontspant.

Je kunt dit ervaren bij Zen in Gieten, in Het Oude Postkantoor aan de Schoolstraat 17 in Gieten, in de vorm van een klankreis (groep), een klankschaal-ontspanningsmassage (individueel of duo) of het Zen in Gieten arrangement.


Klankreis
Bij een klankreis zit en lig je in een groep van maximaal tien personen in gemakkelijke kleding op een yogamatje en onder een dekentje. Na een mindfulness-oefening maken we een meditatieve klankreis, met behulp van klankschalen en andere instrumenten. De klankschalen worden beurtelings ook op ieders lichaam geplaatst en langzaam heen en weer geschoven. Dat geeft een bijzondere massage-ervaring. De klankreizen voor groepen zijn elke zondagavond om 19:00 uur en gaan door bij minimaal twee aanmeldingen. Als je met minimaal twee personen boekt, kun je ook een ander moment reserveren, mits de ruimte beschikbaar is. Duur: 45 minuten. Tarief: 15 euro p.p.


Klankschaal-ontspanningsmassage
Je kunt de klankschalen ook -en veel intenser- ervaren in de vorm van een individuele klankschaal-ontspanningsmassage. Dat is een combinatie van een weldadige klassieke ontspanningsmassage (hoofd, rug, armen, benen en voeten), afgewisseld met klankschalen op en rond het lichaam. Je kunt een individuele klankschaal- ontspanningsmassage boeken of -samen met je partner of iemand anders- een duo klankschaal-ontspanningsmassage (met twee masseurs). Op elk gewenst tijdstip, mits de ruimte beschikbaar is. Duur: 60 minuten. Tarief: 65 euro p.p.


Zen in Gieten arrangement
Wil je samen met vrienden, collega's of familie
iets bijzonder ontspannends beleven? Dan is het Zen in Gieten arrangement iets voor jullie! Met twee of meer personen een halve of hele dag compleet ontspannen, met klankreis, yin yoga, t'ai chi en een uitgebreide lunch, eventueel in combinatie met andere activiteiten (bijvoorbeeld een wandeling, vergadering of teambuilding-sessie). Vraag naar de mogelijkheden. Tarief in overleg.