Zakelijk netwerken regio Amsterdam

DE meest complete netwerk agenda voor ondernemers in Amsterdam en omstreken !

Netwerkevents met 1 muisklik in je agenda

Als ondernemer of sales manager ben je regelmatig op zoek naar manieren om in contact te komen met potentiële klanten. Netwerkgelegenheden zijn er in allerlei soorten en maten. Het komt en gaat. Groeit en krimpt. Wij houden je op de hoogte van bestaande netwerkmogelijkheden en informeren je over nieuwe initiatieven. Dat scheelt tijd en brengt je hopelijk bij die gelegenheden waar je ook daadwerkelijk iets aan hebt. Hoe makkelijk kan het zijn!

Er zijn ook netwerkorganisaties actief die specifiek zijn gericht op bijvoorbeeld vrouwelijke ondernemers, jonge ondernemers, vergroening/verduurzaming en start-ups. Om het overzichtelijk en voor een zo breed mogelijke groep interessant te houden, beperken wij ons tot netwerk activiteiten in de regio Groot Amsterdam die zich niet richten op één specifieke branche of niche. De bijeenkomsten moeten (eventueel na aanmelding) ook toegankelijk zijn voor niet leden.

Deze site is een initiatief van Straetus Debiteurenbeheer & Incasso in Amsterdam, Amstelveen en Alkmaar. Wij wensen je veel netwerk plezier en een uitstekende cashflow!

WWW.NETWERKENINAMSTERDAM.NL

Netwerken in 2020

Hoe kom je aan nieuwe klanten? Het raam open zetten om ze naar binnen te laten vliegen is meestal niet afdoende. Je kunt investeren in online marketing of koude acquisitie gaan plegen. Je kunt ook (online) netwerkgelegenheden bezoeken om in contact te komen met andere ondernemers. Als je daar lol in hebt kan dat zeer effectief zijn.

Er zijn talloze gelegenheden om te netwerken en er komen er steeds meer bij. Passé is het dus zeker niet. Bij iedere gelegenheid moet wel de vraag worden gesteld of deze het -voor jou- ook mogelijk maakt om effectief te netwerken. Een borrel zonder sfeer met maar een klein aantal bezoekers zal al snel minder effectief blijken dan een goed doordacht concept dat door veel mensen wordt bezocht en leden heeft met passie voor ondernemen en netwerken. Dan floreert zo'n netwerk en heeft iedereen daar profijt van. En belangrijker nog: het houdt zijn bestaansrecht. Desondanks kan de insteek flink verschillen. Bij de ene organisatie gaat het om doelgericht nieuwe business ophalen en persoonlijke groei in het ondernemerschap, bij de andere kan het meer gaan om de gezelligheid en de 'wie weet komt er wat uit, maar het hoeft niet' gedachte. Kies wat bij je past c.q. wat je zoekt of maak er een leuke mix van.


Netwerken in Corona tijd

Corona heeft natuurlijk wel wat veranderd bij het zakelijke netwerken. Netwerkbijeenkomsten worden weer mondjesmaat en voorzichtig als fysieke bijeenkomst gehouden. Het gros zit echter nog online. Vooral BNI is voortvarend ingesprongen op online, door de online meetings ook strak te organiseren via Zoom. Steeds meer chapters wagen weer de sprong naar offline of een hybride vorm, met een aantal mensen die bij elkaar komen en een aantal die alleen digitaal aanwezig zijn.


Welke vormen van netwerken zijn er te onderscheiden.

Een belangrijk onderscheid is of een netwerkorganisatie betalende leden kent of niet. Een organisatie met betalende leden zal bijeenkomsten per week of maand organiseren voor haar leden en er zal een goed doordacht concept worden gebruikt, waardoor leden het waard vinden om het -vaak best pittige- lidmaatschapsgeld te betalen. Een grote kans om er ook daadwerkelijk business uit te halen, anders was zo'n organisatie weer heel snel doodgebloed. Voorbeelden van organisaties met betalende leden zijn BNI, de Club van 25 en De Industriële Groote Club. Deze organisaties staan het overigens toe om een aantal keren als gast mee te komen naar hun bijeenkomsten. Bij BNI mag je bijvoorbeeld iedere groep (chapter) 2 keer per half jaar als gast bezoeken. Concepten als Open Coffee en Bitterballenborrel zijn laagdrempelige netwerkbijeenkomsten zonder leden. Het voordeel is dat je er zo binnen kunt lopen. De effectiviteit zal waarschijnlijk, door minder structuur en binding onder de bezoekers, minder effectief zijn dan organisaties met betalende leden.

Een ander onderscheid is die tussen ontbijtclubs en middag- en avond borrelclubs. Ontbijtclubs zijn populair. Je kunt meestal voordat de werkdag officieel begint al een netwerkontbijt achter je kiezen hebben. BNI, Business Open en Business Breakfast Club zijn daar voorbeelden van. De Club van 25 en Open Coffee's beginnen op een iets later tijdstip in de ochtend. De anderen beginnen meestal rond borreltijd.

Naast de netwerkorganisaties zijn er ook organisaties die in de eerste plaats belangenbehartiger zijn voor ondernemers in een regio of stadsdeel. Deze organisaties als VAZO, ORAM, VEBAN, Ondernemersvereniging Westpoort en Ondernemersvereniging Amstelveen organiseren ook een aantal keren per jaar ledenborrels die tevens bezocht kunnen worden door niet-leden, al dan niet op uitnodiging van een bestaand lid. Daarnaast zijn er jaarlijks terugkerende en incidentele evenementen die gericht zijn op ondernemers. Vaak ook een goede gelegenheid om te netwerken.


Een aantal netwerkorganisaties uitgelicht:

Deze site wordt aangeboden door:

Straetus Amsterdam, Amstelland en Alkmaar

Kabelweg 21, 1014 BA Amsterdam

T 088-044 00 68

amsterdam@straetus.nl / alkmaar@straetus.nl

www.straetus.nl / www.debiteurenbeheer.amsterdam

Disclaimer: wij aanvaarden geen aansprakelijkheid voor onjuiste vermeldingen op deze site.