Welkom op de website van...

wsv Jan Ploegensluis Club

Wij zijn de watersportvereniging Jan Ploegensluis Club.

De Jan Ploegensluis was een sluis die een scheepvaartverbinding verzorgde van de Amstel naar de Uithoornse polder. De sluis is aangelegd in 1670.  In 1987 is de sluis gedempt. De sluisdeuren staan nog bij de voetgangerstoegang tot ons terrein. De naam Arie Vork is onlosmakelijk verbonden met de Jan Ploegensluis. De oprichter van onze vereniging begon omstreeks 1948 als sluiswachter op de Jan Ploegensluis. 

Het zat hem in het bloed, want verschillende voorvaderen waren hem al voorgegaan op de Jan Ploegensluis. Arie werkte ook als vertegenwoordiger in huishoudelijke artikelen. Bij zijn afwezigheid draaide zijn vrouw Dora de sluis. Samen hebben zij de sluis bediend tot eind 1962.  In 1976 ging hij met pensioen. Een jaar later werd de Jan Ploegensluis gesloten en 10 jaar daarna definitief gedempt. Zo is het gekomen en zo is het nog. Wij verzorgen voor onze leden een Thuishaven en alles wat er bij hoort om onze boten te onderhouden. We zijn ook een gezelligheidsvereniging, want dat gaat hand in hand. Natuurlijk zijn passanten bij ons welkom. We hebben een aantal passantenplaatsen en bescheiden, maar nette sanitaire voorzieningen. Ook drinkwater tanken is mogelijk.  

Geniet van de rust bij ons en in de omgeving.

Op deze website hebben wij veel informatie voor u. Naast informatie over onze jachthaven ook over winkels en bedrijven in de buurt, Artsen, hulpdiensten, vervoer en.... lid worden!

Gebruik de zijbalk (de drie streepjes links boven).