Over Withlof

Wie zijn wij?

Withlof – vrij vertaald: mét liefde – is een improvisatietheatergezelschap uit Delft. Wij brengen mét liefde theater zonder vooraf bepaald script. En dat doen we al méér dan 15 jaar.

Door het jaar heen betrekken we in verschillende voorstellingsvormen ons publiek bij het verhaal. Dat doen we met spannende scenes met De Vloer Op. Met een interactieve spelvorm als Weerwolven van Wakkerdam. Met meespeel- en meezingtheater met kinderen. Met avondvullende improvisaties (long form) rondom een ter plekke bedacht thema. En nog steeds ook met theatersport tegen andere teams.

Geen voorstelling is ooit hetzelfde. En dat houden we graag zo. Het publiek levert ons steeds weer de input – de suggesties – zoals typerende karaktereigenschappen en onverwachte locaties, veelzeggende relaties en veelbelovende voorwerpen, verrassende wendingen of vergaande dilemma’s. Met die input speelt Withlof soms diepgaande, soms hilarische, soms absurdistische, maar altijd weer volledig geïmproviseerde scènes en stukken.

En de relatie met Witlof, de groente? Typische smaak, maar je gaat het waarderen. En het is gewoon goed voor je.

Withlof groeit vooral in het Rietveldtheater in Delft. Met iedere twee maanden een nieuwe voorstelling. En door het jaar heen wordt er regelmatig Withlof geserveerd op theaterfestivals of op uitnodiging van andere gezelschappen in hun theaters.

Theater mét liefde voor improvisatie dus. Dat is Withlof.