Reis om de wereld: Syrië

Deze site is geschikt voor leerlingen van het basisonderwijs in de leeftijd van 6 jaar t/m 10 jaar, in de groepen 3 t/m 6, die sinds 1 á 2 jaar verblijven in Nederland. Het is een verzameling van ideeën, die gebruikt kan worden als inspiratiebron, waar een school of leerkracht wereldburgerschap zou willen integreren in zijn of haar onderwijs.

Welkom op onze instructiepagina van onze Goodiebag: 'Reis om de wereld', waar Syrië nu de hoofdrol speelt. Bij elk onderdeel hebben wij een instructiefilmpje gemaakt, zodat de leerlingen op school, van de leerkracht ondersteuning kunnen krijgen wanneer nodig.

Vanuit de Pabo is het ons doel om wereldburgerschap te integreren in het onderwijs dat de leerlingen nu op 'De Vlinderboom' wordt aangeboden. Hoe wij dat willen gaan doen? We willen leerlingen ook de kans geven om met hun achtergrond, hun land van herkomst, een steentje bij te dragen aan het onderwijs dat ze krijgen. Zo wordt de nadruk meer gelegd op wat leerlingen wél kunnen en niet op wat zij niet kunnen. Door meer de nadruk te leggen op de achtergrond van de leerlingen, , krijgen zij bovendien de kans om zich meer thuis te voelen op school.

Daarom hebben wij voor de leerlingen een Goodiebag ontworpen, met behulp waarvan zij hun eigen taal en achtergrond naar voren kunnen laten komen op school. Op deze wijze krijgen ze meer het gevoel gewaardeerd te worden om wie zij zijn, en waar zij vandaan komen, waardoor zij zich meer betrokken zullen voelen bij het onderwijs.

Wij zullen ons eerst even voorstellen, wij zijn vier tweedejaars studenten van de Pabo van NHL Stenden locatie Groningen.

Heel veel succes en plezier bij het benutten van de Goodiebag: Reis om de wereld, met nu in de hoofdrol: Syrië.


Mijn naam is Jussara, 28 jaar oud. In mijn vrije tijd doe ik graag iets met vrienden en heb vanaf mijn 16e al affiniteit met kinderen en daarom wil ik graag juf worden.

Talen die ik spreek: Nederlands, Engels en een klein beetje Duits.

Mijn naam is Roos, 22 jaar oud. Ik woon in Groningen stad. Verder zijn mijn hobby's paardrijden, muziek luisteren, boeken lezen en tv kijken. Daarbij spreek ik alleen de talen, Nederlands en Engels.

Hoi! Ik ben Dominique Beens, 18 jaar oud. Ik woon in Assen. Mijn hobby's zijn volleyballen en gitaar spelen :) De talen die ik spreek zijn Nederlands, Engels en een beetje Frans.

Hoi, ik ben Erik 21 jaar oud. Ik woon en studeer in Groningen. Mijn hobby's zijn voetballen en hardlopen. De talen die ik spreek zijn; Nederlands, Fries, Engels en een beetje Duits.