Beneficiile spatiului cosmic pentru omenire

Principalul beneficiu al existentei Spatiului Cosmic este chiar existenta acestuia. Intru cat omul are o imensa sete de cunoastere, Spatiul Cosmic este modalitatea prin care noi ne putem satisface nevoia de a cunoaste mai mult.

In ultimul timp, tehnologia a evoluat atat de mult, incat in prezent s-ar putea construi chiar orase spatiale! Avand in vedere ca se pot simula perfect conditiile de pe Marte, pe Pamant, posibilitatea crearii unui oras selenar ar fi mai mare, astfel in cat, daca acum cateva decenii, piedica catre traiul in spatiu, ar fi fost tehnologia, in prezent, probabil ar fi costurile ridicate.



In anul 2018 a avut loc primul zbor in spatiu al companiei Virgin Galactic, la bordul navei Space Ship Two. Naveta a fost lansata cu ajutorul ansamblului Space Knight Two. Scopul acestor zboruri este, calatoria pentru cateva mimute in spatiu si experimentarea pentru cateva clipe a lipsei gravitatiei.


Gigantul european Airbus produce de 50 de ani nave spatiale si sateliti artificiale, ajutand astfel principalele puteri ale domeniului. Fabricate in Germania, acestea ating inalte standarde de calitate, astfel ajungandu-se la multumirea pietei.


In spatiu sunt trimisi sateliti artificiali, care sunt plasati pe orbita in jurul Pamantului. Satelitii sunt mici laboratoare dotate cu antene si diferite instrumente. Ei colecteaza si transmit informatii pe Pamant. In functie de misiunea pe care o au, graviteaza in jurul Pamantului, la altitudini diferite.


Juno este o navă spațială NASA, parte a programului Noi Frontiere, care orbitează in jurul planetei Jupiter. A fost lansată de la Cape Canaveral Air Force Station la 5 august 2011 și a sosit pe orbita lui Jupiter la 5 iulie 2016 pentru a studia compoziția planetei, câmpul magnetic, câmpul gravitațional și magnetosfera polară. Misiunea are un buget de 1,1 miliarde de dolari americani