Monnet

Øhavets største strandeng

Denne sted kaldes også for "smuglerstenen" - Op til 1864 har det også været en sport, at hente smuglervarer på Ærø. Og her er der den korteste afstand. Ærø hørte dengang til hertugdømmet, Slesvig. 

Monnet på sydspidsen af Tåsinge er Fyns største og bedst bevarede strandeng. Her kan man hen over sommeren se og dufte mange blomster, som ved deres karakteristiske farve og duft sætter præg på dette totalfredede landskabet. 

Af hensyn til ynglefuglene, så er der ingen adgang fra 15. marts til 1. juli. Hunde må ikke medbringes, heller ikke i snor.

Visit Svendborg giver denne inspiration til at besøge Monnet

Har du brug for et frisk pust?

Så tag en tur på Monnet! 🌙

Monnet - som også kaldes ”månen”, fordi formen ligner en halvmåne - er med 126 hektar den største strandeng i det fynske område.

Strandengen er gennem århundreder blevet – og bliver stadig i dag – afgræsset af køer, som har været med til at skabe en helt særlig flora og fauna.

Og selvom det lige nu er koldt, er der masser at opleve 👇

🦅 Et rigt fugleliv med både havørn, musvåge, fjeldvåge, blå kærhøg, sangsvane og mange andre. I fugletårnet kan du sidde i læ og tørvejr med din madpakke og din kikkert, mens du nyder roen og udsigten. Her finder du også en planche med alle fuglene på strandengen.

💧 Den spættede sæl. Kig efter store sten ude i vandet, hvor sælen kan ligge uforstyrret og hvile sig. Du kan også se den ude i havet, hvor den kun lige stikker hovedet op. Den færdes både alene eller i flok, og derfor er det ikke unormalt at se en sæl ligge alene. Er du heldig, kan du opleve, at de samler sig og ligger i flokke.

⛰️ Vårø Knude, som ligger to kilometer ude på strandengen. Så tilpas langt væk, at knuden engang blev brugt som rettersted. Rasmus Skomagers datter led en krank skæbne her, da hun i 1754 blev hængt for at have født i dølgsmål.

Smør en madpakke, hop i de langskaftede gummistøvler, og husk kikkerten – men kig også lige ned, og pas på hullerne!

Selvom du stadig kan finde is mange steder, kan du ikke være sikker på, at den er tyk nok til at færdes på.

Så hold dig på græsset, eller nyd udsigten fra fugletårnet! 🙏