Seuraava peli: Vartioston Syysjuhlat 1969

Syyskuu 1969. Vietnamin sodan muisto iskujoukkoaurorien haavoissa. Pohjois-Irlannissa ärtynyt mumina kasvaa ja Londonderryssa brittivirkavalta saa pelätä henkensä elestä. Montenegrossa ja Albaniassa katoaa auroreita ja Ministeriön kahviossa odotetaan huolestuneena uusia, vähäisiä tietoja.

Kotisaaren kamaralla kylmät, märät tuulet vinkuvat kujilla ja ihmiset vilkuilevat toisiaan epäröivinä, ahdistuneina. Mikä siis olisi parempi tapa kohdata muun maailman kauhut kuin juhlia niitä vähäisiä onnistumisia, joihin aurorimme ovat viimeisen vuoden aikana yltäneet?

Joten kaivetaan kenttävaatteiden joukosta se vuosia sitten pikkujouluihin ostettu mekko, jolle ei ole ollut aikaa (tai terveenä vietettyjä lomailtoja); täytetään taskumatti tuliviskillä, jotta ptsd-tärinä saadaan kuriin; kunniamerkit kaapin perältä rintapieleen ja yritetään peitellä kaikki viime vuoden kiusalliset salasuhteet - on Vartioston syysjuhlien kohtalokas ilta!

Vartiosto - Larpkampanja

Vartiosto-kampanjan keskiössä on Taikalainvartioston elämä: sotien jättämät arvet, PTSD, kansainvälinen politiikka, kentällä elävien aurorien arki - ja ylipäätään aurorien yritys selviytyä päivästä toiseen. Vartiosto perustuu pitkille juonikaarille, ihmissuhteille, varjoissa toimivalle politiikalle, kuiskatuille keskusteluille, hierarkioille, vaikealle lojaaliudelle, työmoraalille ja salaisuuksille.

Kampanjan pelit toteutuvat pikemminkin nyanssien ja keskusteluiden kautta kuin toiminnan ja suuren draaman merkeissä. Toisin sanoen peleiltä voi odottaa paljon keskustelua, sisäistä peliä ja hienovaraista juonikehitystä räikeiden kaksintaisteluiden ja ingame-salamurhien sijaan.


Ken kokee edellämainitun kaltaisen hiljaisen pelin omakseen olkoon tervetullut!


Vartiosto-kampanja alkoi in-game vuodesta 1968 ja kampanja sijoittuu Voldemortin aikakauden nousuun Taikalainvartioston ja aurorien silmin tarkasteltuna. Jokaiseen in-gamevuoteen sijoittuu pääsääntöisesti kaksi peliä: yksi keväälle/talvelle ja yksi syksylle. Hahmot ovat suurimmaksi osaksi erilaisten auroriryhmien auroreita ja pelaamisen pääpaino on ryhmien ja ryhmädynamiikan kehittymisessä. Eri asemissa olevien auroriryhmien proppaus eroaa toisistaan ja proppaus vaatii ryhmältä yhtenäisyyttä.

Osassa kampanjan pelejä on vaellus- ja leiriytymiselementtejä. Vaelluspeleissä tullaan kävelemään ja viettämään aikaa maastossa, ja ryhmät hoitavat omat ruokailunsa ja majoittumisensa luonto-olosuhteissa tai leirikeskusympäristössä. Lisäksi kampanjan puitteissa tullaan järjestämään myös sisäpelejä (esim. juhlapelejä), joissa tarjoutuu mahdollisuus vieraileviin hahmoihin. Jokaisen pelin kohdalla ilmoitetaan erikseen minkä verran kävelyä on odotettavissa ja millaiset majoittumisolosuhteet tulevat olemaan. Huippukuntoa ei vaadita yhdessäkään kampanjan pelissä, mutta vaellus- ja retkeilykokemuksesta on hyötyä. Pelien ryhmäkeskeisyys pyrkii mahdollistamaan myös täysin kokemattomalle eräilijälle turvallisen ympäristön kokeilemiseen. Ilmoittautuminen peleihin tapahtuu pelikohtaisesti (kampanja-muotoa kuitenkin silmälläpitäen). Myös pelimaksu ilmoitetaan pelikohtaisesti.


Vartiosto-pelikampanja pohjautuu Auroriopisto-pelisarjan maailmankuvaan ja versioon Potter-maailmasta. Kyseessä on kuitenkin spin-off -kampanja, joka käyttää Auroriopiston maailmaa vain lähtökohtana. Näin ollen erityisen syvällinen tietämys Auroriopisto-kampanjasta ei ole tarpeellista Vartiostoon osallistumisen kannalta.


Vartioston Syysjuhlat 1969 -pelin aikataulu on seuraava:

2.10.2019 Ilmoittautuminen avataan

22.10.2019 Ilmoittautuminen päättyy

1.11.2019 Hahmojako

1.1.2020 Pelimaksun eräpäivä

XX.2019 Hahmot uusilla pelaajilla viimeistään

1.2.2020 Vartioston Syysjuhlat

1.3.2020 Debriefin palautus

Kampanjan pelit:

1. peli Vartiosto 1968 - Pelattu 16.-17.9.2017 Nuuksiossa

2. peli Vartiosto 1969 - Pelattu 2.-3.3.2019 Kattilajärven leirikeskuksessa (In-game PJ: Erkka F., off-game PJ: Markku S.)

3. peli Vartioston Syysjuhlat 1969 - Pelataan 1.2.2020 Suomenlinnan Myllysalissa (In-game PJ Erkka F, off-game PJ Veemeli M.)

...