En aquest espai podreu trobar totes les activitats que fem els nens i nenes de 5 anys de l'escola.

Esperem que us agradi tot allò que fem.

CURS 2018 - 2019

SORTIDA MEDIAMBIENTAL A LA RIERA

Un any més, els monitors del Consorci de les Gavarres ens han explicat un munt d'històries sobre els animalons que viuen a la riera.

També en portaven en unes galledes per poder-nos-els ensenyar. Ens han parlat de les granotes, els tritons, les serps d'aigua, les tortugues... Ens ha encantat!! Sempre s'aprenen moltes coses dels animals!!

PROJECTE ESCOLES-Casa Lila

Cada any vénen les monitores de la Casa Lila a fer alguna activitat de les que ens han ofertat a principis de curs.

Aquest cop, com que a l'aula hem treballat molt les matemàtiques, han fet una Gimcana matemàtica. Curses de cotxes amb un dau, simetries amb pals de gelat, bitlles numèriques...

S'ho han passat molt bé!!!

VISITA A L'AQUARIUM DE BARCELONA

Els nens i nenes de 5 anys vam poder visitar, amb els nostres amics i amigues de P4, l'Aquarium de Barcelona el passat 3 de juny.

Ja sabeu que als nens i nenes ens encanten els animals, per això, enmig de la penombra de les peixeres, vam ser molt bons nens i nenes!!!! No es pot cridar perquè podem molestar als peixos i també als altres visitants.

Una monitora molt amable ens va explicar un munt de coses interessants sobre els peixos. Ara sabem, per exemple, que hi ha peixos d'aigua dolça i peixos d'aigua salada (rius o mar), també que hi ha peixos d'aigua freda, com els del Mediterrani, que és el nostre mar, i peixos d'aigua calenta, com el peix pallasso, que és un peix tropical. A més a més els peixos tropicals tenen colors molt vius i els peixos d'aigua freda solen tenir colors grisos, platejats... que els fan passar desapercebuts sota l'aigua.

També vam conèixer peixos de diferent tipus, com uns taurons molt petits que fan ous!!! Vam veure caballets de mar, sards, peix lluna, estrelles de mar... Ah! I si tenen la cua en forma de estisores neden més ràpid que els que tenen una cua sencera.

Finalment... el tema dels plàstics que la gent tira al mar i que crea unes illes de plàstic on moren molts animals. Els mars han d'estar nets!!!

Ens va encantar!!!

No és una caixa

De vegades, a la biblioteca, fem dinàmiques diferents. Normalment manipulem i mirem lliurement els contes que ens posen a l'abast, intentem desxifrar els missatges que componen les lletres, però a vegades, canviem. Avui ens hem trobat la biblioteca sense taules.... però plena de caixes de cartró. No ens han donat cap consigna. Podíem fer el que vulguéssim, sense cridar i sense fer mal bé el material.

Aquest tipus de material no fungible ens permet imaginar qualsevol cosa possible! Hi havia una festa d'aniversari, tot ple de regals. Hi havia avions, coets, cotxes.... Les capses ens han permès fer música, així com fer de repartidors de correus i anar amb autobús.

Entre les converses espontànies apreníem conceptes de ple/buit, cabre/no cabre, dins/fora, etc.

Hem descobert que ens fa molt riure fer pilons i que caiguin les caixes...

Hem sentit algun: "Ens tenques? És una casa i necessitem que ens tanquis!!!" o un "Vols entrar amb nosaltres? entreu, entreu!!!! Qui vol més entrar? Hi cabem tots, hi cabem tots!!!!"

Ens ho hem passat d'allò més bé!!!!

Finalment, ens han explicat el conte No és una caixa dedicat a tots els infants que juguen amb caixes de cartró. En el qual, el conill protagonista mostra el que ell veu davant una caixa de cartró, encara que una veu en off li qüestiona que què fa sempre amb una caixa.

Can Nitus

Durant la setmana cultural vam fer diverses activitats conjuntes amb els nens i nenes d’educació infantil. Una d’elles va ser la sortida al parc de Can Nitus. Vam disfrutar d’un matí plegats jugant i gaudint del nostre entorn natural.

Ens ho vam passar molt bé!

Tastets d'Art

Els nois i noies de 6è van preparar diferents activitats relacionades amb l'art.

Hi havia diferents tallers on els infants del parvulari van poder experimentar amb l'art i la creativitat.

SI EL TEU GOS FA CACA AQUÍ...

L'escola pateix des de principis de curs les caques d'algun gos que té un amo o una mestressa que no les recullen. És un tema que ha entrat a les aules en diverses situacions perquè els nens i nenes a vegades les han trepitjat i ens han parlat de la pudor que fan. Així doncs, com que educar també és parlar de civisme i de com poder millorar les coses, vam demanar als nens i nenes que es plantegessin tot el que et pot passar quan trepitges una caca.

Van dir moltes coses interessants com:

  • Fem pudor.

  • Podem patinar.

  • Ens embrutim.

  • Podem embrutir el cotxe si hi pugem després.

  • Podem tacar el terra de l'aula amb la caca.

  • Haurem de treure la caca de la sabata... Quin fàstic!

I llavors vam valorar l'actitud del o la propietària del gos:

  • És un mal educat/da.

  • És un porc.

  • No m'agrada.

  • No ho ha de fer.

  • Les caques s'han de recollir.

  • No es poden deixar les caques al costat d'una escola on hi passen nens i papes cada dia.

Finalment vam fer uns missatges per penjar al carril bici i que el o la responsable de deixar les caques ho pogués llegir sota l'eslògan que ens vam inventar:

SI EL TEU GOS FA CACA AQUÍ L'HAS DE RECOLLIR!!!


La cuina dels ritmes

La primera setmana d'Abril va venir en Jordi de https://www.khan-cartro.com/ i ens va fer un taller de música amb "estriments" que són els estris de cuina que serveixen per fer música.

Va ser molt divertit perquè fèiem ritmes molt complicats però que sonaven molt bé.

EL RACÓ DE LA PLASTILINA

Aquest segon trimestre hem estrenat el racó de la PLASTILINA. Es tracta d'un racó que disposa de plastilina de molts colors, elements decoratius i unes bases plastificades sobre les que crear.

Els nens i nenes han de procurar no barrejar els colors perquè la plastilina no es torni marró però sí que la poden combinar. També segueixen unes pautes molt concretes d'ordre, bàsicament perquè hi ha moltes peces petites i sinó queda tot molt ben pautat resulta un caos.

Finalment poden fer tot el que vulguin amb la plastilina i les bases plastificades!! És molt i molt divertit!!!

Fem monstres, arcs de sant Martí, plats de macarrons, papallones...


CLIQUEU A LA IMATGE PER VEURE LES FOTOGRAFIES!!

El Monstre de Colors

El dijous 31 de febrer els nes i nenes d'Educació Infantil i Cicle Inicial vam anar a Girona a veure la funció de teatre "El Monstre de Colors". L'obra ens va agradar molt i ens ho vam passar molt bé!

WHO IS SANTA CLAUS?

Avui a la classe d'anglès els nens i nenes de 5 anys hem conegut la història d'en Santa Claus, com era i perquè s'estimava tant als nens i nenes.

Hem après valors com la generositat i la bondat i hem fet una activitat per demostrar com ens estimem als nostres companys i companyes de classe.

Avui marxem a casa amb una carta sorpresa!!!

MERRY CHRISTMAS!!!!

PRIMERS ARTISTES - Pintem amb boles de plataner

Els primers artistes no tenien els recursos que nosaltres tenim i creaven a partir del que el seu entorn els hi oferia.

Els homes prehistòrics pintaven a les parets de les coves les seves vivències, allò que els rodejava... utilitzant elements naturals com la sang o el carbó. Gràcies a les pintures rupestres hem après coses sobre les seves vides i també sobre el seu art.

Com que som la classe dels Primers Artistes, al llarg de diverses sessions, anirem practicant amb elements de la natura i les possibilitats que ens ofereixen.

En aquesta primera sessió hem fet empremtes amb boles de plataner, de la mateixa manera que aquells primers homes ens deixaven les seves mans impreses o elements naturals untats amb algun pigment o resseguits amb carbó.


MALETES VIATGERES

curs 18 -19

Clicant sobre la imatge podreu trobar la carpeta virtual amb els contes que ens han anat explicant els nens i nenes de 5 anys!!! Visca la lectura i la màgia dels contes!!!