India's leading Ayurveda experts are at your help. Ask any health related query from our experts and get instant answers. India's fastest growing Ayurveda brand, Upakarma Ayurveda is now at your service.
If you have any question related to our products please feel free to visit our official website for product information.
Official website: www.upakarma.com
Q1- Is Shilajit a steroid?
Ans- No, Shilajit is not a Steroid. Steroids are man-made chemical medicines, often hormones that our body produces naturally, and are artificial. But Shilajit is a naturally occurring mineral rich substance mainly found in high altitudes of the Himalayas.
Q2- Can I take Shilajit daily?
Ans- Yes, As Shilajit is an Ayurvedic product and is a powerful antioxidant which helps boost immunity, strength and stamina. It can be taken on a daily basis. However, if required you can take a gap for 1-2 weeks and continue as per your requirement.
Q3- Does Shilajit increase testosterone?
Ans- Yes, Shilajit is an Ayurvedic product known as the most potent aphrodisiac which helps in improving testosterone level in men while treating various fertility issues, balancing hormones and enhancing the core energy for sexual drive.
Q4- Does shilajit have any side effect?
Ans - Our Shilajit Resin is sourced from high altitude mountains and is even lab tested for purity. Also, it is made of 100% natural ingredients with no added chemicals and other harmful substance. Hence, is truly safe for regular use if taken in moderation. However, in case of high BP patients, it is recommended to consult your health professional before using it.
Q5- Can we take Shilajit on an empty stomach?
Ans- It is advised to take Shilajit after meals, as it may cause some gastric issues on empty stomach.
Ans- Shilajit with Gold Dust are excellent to improving brain functions like memory, learning, thinking and concentration. The addition of edible gold in Shilajit has several other benefits such as detoxifying mind, promoting faster healing, boosting physical power and maintaining a healthy youthful skin.
Q7- Can I put Shilajit in coffee?
Ans- No, it is advised to have Shilajit either with lukewarm water or milk.
Q8- Does Shilajit increase muscle mass?
Ans- Yes, Shilajit is one of the natural health supplements for improving low energy levels and boosting testosterone levels naturally which is a hormone responsible for increasing muscle mass and strength.
Q9- Does shilajit increase stamina?
Ans- Yes, Shilajit is an effective and the most natural way for increasing stamina while relieving the general fatigue and tiredness and improving the energy levels for better performance.
Ans- Yes, Shilajit is a natural and Ayurvedic health supplement which is really beneficial for both men and women such as it helps boost immunity, eliminate fatigue and stress, prevents iron deficiency, promotes healthy skin, soothes joint pain, improves heart and brain health and balances hormones naturally.
Ans- Yes, Shilajit is a natural substance which holds natural weight loss properties. It helps promote healthy digestion which improves metabolism and supports in healthy weight management.
Ans- No, It is not advised to take Shilajit during diarrhea or loose motion.