Program Comun de CDI - Common Programm of Innovation and Research Development

Program comun de CDI

al Consorțiului de realizare proiectului cu acronimul uBiogas (contract nr. 24PCCDI/2018)

In acord cu prevederile articolului 6.1.29 din cadrul contractului de finanțare a proiectului " Structuri geologice subacvatice favorabile generării și acumulării de metan biogen – procese geobiochimice asociate" - uBiogas, contract nr. 24PCCDI/2018, consorțiul de realizare a proiectului sus menționat, format din:

1. INCD pentru Geologie și Geoecologie Marină - GeoEcoMar (coordonator de proiect)

2. INCD pentru Tehnologii Izotopice și Moleculare - Cluj Napoca (partener)

3. INCD Marine Grigore Antipa (partener)

4. INCD pentru Fizică și Inginerie Nucleară Horia Hulubei (partener)

pe baza experienței și a realizărilor preliminare dobândite în realizarea proiectului uBiogas, hotărește, de comun acord, un Program comun de Cercetare- Dezvoltare-Inovare (CDI), care să dezvolte pe mai departe direcțiile noi de cercetare-dezvoltare-inovare inițiate în cadrul proiectului mai sus menționat.

Proiectul uBiogas a deschis noi domenii pentru cercetarea românească la Marea Neagră, aspecte complexe, care cuprind atât probleme practice în ceea ce privește formarea și acumularea de metan în sedimentele recente și din Perioada Cuaternară, dar și în ceea ce privește ciclul carbonului în domeniul marin (din sedimente și coloana de apă), cu conotații în ceea ce privește variațiile climatice la scară geologică, regională și globală, a condițiilor geoecologice din bazinul Mării Negre, cu privire specială la partea de NW.

Complementaritatea celor patru parteneri din consorțiu, asigură o viabilitate sporită a acestuia, în vederea abordării în comun a unor noi proiecte de cercetare, pe tematicile menținate mai sus și adiacent acestora, în acord cu planurile de dezvoltare instituțională ale fiecărui partener din consorțiu.

Programul comun de CDI, constă în:

-scrierea și participarea în comun la noi proiecte de CDI, pe plan național și internațional

-realizarea de lucrări în comun pe bază de parteneriat (analize de laborator, măsurători in situ, etc.)

-redactarea și publicarea unor lucrări știinţifice cu autori/co-autori din cadrul institutelor care formează consorţiul acestui proiect.