TRICO
Verruim je Europese blik!
Cursisten klaarstomen voor ondernemerschap of als ondernemende medewerker is waar we bij Syntra West voor staan. Daarbij zetten we steeds de cursist centraal. In elke job en in elk beroep is flexibiliteit alsmaar belangrijker geworden. Je hebt het vast al gemerkt, opleidingen worden steeds meer op maat van de cursist of het bedrijf gemaakt. Dit vraagt ook van ons als medewerker in welke rol dan ook heel wat nieuwe vaardigheden.
Dat opleidingen zich steeds meer richten op de individuele noden van de cursist is een maatschappelijke tendens waar ook andere Europese landen mee te maken krijgen.
Tijd dus om van elkaar te leren!
TRICO is een Erasmus+ project waarbij we een groep van +/- 8 docenten, medewerkers en bedrijfsmentoren op innovatiebezoek uitsturen naar 9 verschillende Europese landen.
Doel:
Leren van elkaar rond de drie co’s:
Co-creatie: Flexibilisering van opleidingsinhouden en leermethodieken i.s.m. het werkveld (bedrijfsleven)
Co-opleiderschap: Complementariteit creëren tussen leren op de werkplek en leren in de klas
Co-ondernemerschap: Een nog sterkere integratie van een ondernemersvibe in de leerplannen, cursussen en in de mindset van de cursist.
Belangrijk is dat de verse inspiratie wordt vertaald en verankerd in de lespraktijk van de deelnemers.
Wat houdt het programma van een innovatiebezoek in?
Dag 1: aankomst + culturele uitstap (we zijn niet voor niets in het buitenland)
Dag 2: workshop georganiseerd door gastland (kennis- en expertise delen rond 1 of meerdere ‘co’s)
Dag 3: workshop georganiseerd door gastland (idem)
Dag 4: workshop georganiseerd door Syntra West (een workshop rond één van de 3 thema’s voorbereid door het reisgezelschap)
Dag 5: terugkeer
Het specifieke programma kan afwijken, maar omvat doorgaans deze elementen.
Aan het bezoek zijn geen kosten verbonden. Wij vergoeden je vliegtickets en alle kosten ter plaatse. Let wel op, je gaat vrijwillig mee. Je krijgt dus geen loon, wel een boel nieuwe ervaringen die we gezamenlijk vertalen en delen met de collega’s in jouw opleidingsdomein.
Wat is je taak als deelnemer?
Als deelnemer ga je mee naar één van de negen landen en volgt er de geplande activiteiten (workshops, cultuurbezoek,..). Het doel is dat je achteraf de vertaalslag maakt naar jouw eigen lespraktijk/werkveld. De deelnemers leggen de opgedane kennis samen met de begeleidende projectmedewerker vast voor verdere kennisborging- en verspreiding. Na de studiereis komen we minstens 1 keer samen om met die kennis en inzichten een workshop samen te stellen voor het slotevent, dat bedoeld is om zo veel mogelijk docenten en medewerkers verder te inspireren. Aanwezigheid op het slotevent is dan ook vereist.
Wie mag mee?
Gemotiveerde docenten en collega’s!
Nieuw! Ook stagementoren uit bedrijven kunnen dit jaar mee op studiereis.
Docenten en medewerkers in eender welk vakgebied
Goede kennis Engels (begrijpen, lezen en spreken), behalve voor de verplaatsing naar Scalda (Nederland).
Bij een uitzonderlijk groot aantal inschrijvingen, geven we de voorkeur aan deelnemers die nog niet eerder deelgenomen hebben.
Bestemmingen en data
Er nemen 9 bestemmingen deel aan het Trico project:
Scalda/WindDock – Nederland
Volwassenenberoepsonderwijs in diverse sectoren zoals techniek, haven, transport en logisitek en dienstverlening.CZ&K Consulting – Hongarije
KMO gespecialiseerd in innovatieve leermiddelenConsorzio Lavoro e Ambiente – Italië
Onderzoeksinstelling in de sectoren bouw, milieu, groen, afvalbeheer en logistiekIkaslan Bizkaia – Spanje
Volwassenenonderwijs met focus op maatschappelijk verantwoord ondernemen.Artemisa World – Spanje
Een Spaans adviesbureau met ervaring in het beheer van Europese projecten, lokale ontwikkeling en toeristische promotie .ETB – Ierland
Cork education and training board is een organisatie die zich bezig houdt met coördineren van onderwijs, training en jeugdzorg.TEC – Denemarken
Technisch beroepsonderwijs binnen diverse sectoren zoals automatisering en proces, vliegtuigtechnicus, monteur.LYIT – Ierland
Academische hoger onderwijsinstelling binnen de sectoren business, toerisme, engineering en wetenschappen.DIAS – Griekenland
De Griekse partner haakte af maar een andere Griekse partner staat klaar om hun plaats in te nemen. Meer hierover binnenkort.
Omwille van Covid19 werden nog geen data voor de bezoeken vastgelegd. Wanneer het terug verantwoord is om te reizen, zullen concrete data met de partnerorganisaties vastgelegd worden. Zodra hierover meer bekend is, zullen reeds ingeschreven deelnemers een ruime periode voor vertrek hiervan op de hoogte gebracht worden.
Meer info over de partners kan je vinden op het tablad partnerorganisaties.
Hoe deelnemen?
Stap 1: Vul het inschrijvingsformulier in . Geef ook zeker aan of je graag met bepaalde collega’s samen wil reizen in een team. We proberen hier rekening mee te houden.
Stap 2: Je krijgt daarna een bevestiging per mail of je al dan niet op kennismakingsgesprek mag komen. We voorzien de gesprekken in het voorjaar van 2021.