Το παρόν άρθρο προέκυψε από το φόβο μου για τα αεροπλάνα και τον Prince Ea. Προφανώς δεν βγάζει νόημα αυτό που είπα, αλλά ας πάρουμε την ιστορία από την αρχή.
Το Travelleer είναι αποτέλεσμα της αγάπης μας για τα ταξίδια και της ανάγκης μας να τα πραγματοποιήσουμε αγνοώντας όλα τα εμπόδια. Να’μαστε λοιπόν να παροτρύνουμε τους νέους να ταξιδέψουν, ακόμη κι αν ο προϋπολογισμός τους είναι περιορισμένος και οι φοβίες τους απεριόριστες.
Όλη αυτή η προσπάθεια δεν μπορεί να ξεκινήσει από το μηδέν. Βασική προϋπόθεση δεν είναι τα χρήματα αλλά το πάθος για τα ταξίδια και πριν από αυτό το πάθος για τη ζωή. «We have all been given a gift called life», λέει ο youtuber Prince Ea σε ένα από τα τελευταία βίντεο του. Και συνεχίζει «People that are close to death do not fear death itself, but they fear not having lived at all». Και κάπου εδώ, έρχεται το Travelleer και λέει «Μη το σκέφτεστε πολύ, πάρτε το σακίδιο σας και ξεκινήστε γιατί ζούμε μια μόνο φορά!». Δεν βλέπετε τους begpackers; Αυτοί, που ανεξαρτήτως οικονομικής άνεσης -που συνήθως έχουν- ικετεύουν στους δρόμους των μεγαλουπόλεων για χρήματα για να συνεχίσουν το ταξίδι τους; Η πρακτική τους αυτή έχει προκαλέσει αντιδράσεις. Τους θεωρούν προκλητικούς τη στιγμή που υπάρχουν άνθρωποι που έχουν πραγματικά ανάγκη τη χρηματική ενίσχυση των περαστικών συνανθρώπων τους.
Δεν έχει σημασία αν συμφωνεί κάποιος ή όχι με την πρακτική των begpackers. Αν κάτι όμως μπορούμε να κρατήσουμε από αυτούς είναι το θράσος τους για ζωή. Μπορεί να φοβούνται την κοινωνική επίκριση, αλλά δεν φοβούνται τις πτήσεις・όχι τις αεροπορικές πτήσεις των ταξιδιών τους αλλά την απογείωση των ονείρων τους.
Ο Prince Ea εξομολογείται στην κάμερα του πως φοβόταν τα αεροπλάνα μέχρι τη στιγμή που ένας πιλότος του είπε ότι το αεροπλάνο φθείρεται πιο γρήγορα όταν είναι προσγειωμένο παρά όταν πετάει. Ο φόβος μου για τα αεροπλάνα παρέμεινε και μετά από αυτό αλλά εξαφανίστηκε μετά την απολύτως inspirational συνέχεια του βίντεο: «Planes are built to live in the skies and people are made to live out the dreams they have inside. The saddest loss is to live a life on the ground without ever taking off».
Προτού λοιπόν σχεδιάσουμε μαζί τα επόμενα μας ταξίδια ας αναλογιστούμε πως κάθε μικρή απόφαση που παίρνουμε στη ζωή μας φέρνει ένα βήμα πιο πιο κοντά στα όνειρα μας, είτε αυτά λέγονται ταξίδια είτε και όχι. Το βασικό όμως είναι να μη φτάσουμε κάποια στιγμή να πούμε «Αν είχα λίγο ακόμη χρόνο/ θάρρος να..»
Copyright Travelleer