O klubu

Povijest kluba

Tenis klub Pećine osnovan je 1976. godine na jednom betonskom igralištu – današnjem terenu broj 1. Največu ulogu u tom pokretanju kluba je imao Miloš Grbac. Nekoliko godina kasnije izgrađena su još dva zemljana igrališta, što je označilo i početak natjecateljskih aktivnosti u klubu. Prvi igrači koji su se pojavili na državnoj rang-listi tiskanoj u Reviji Tenis su bili Silvije Novak, Rutvica Andrijašević, i Branko Marović. Prije njih u klubu su se rezultatima isticali Ivo Padjen, Miren Ivanković i Duško Jaković koje su trenirali Duško Grabovac i Vedrana Grbac-Šutalo.

Prve značajnije rezultate klub je postigao u pionirskoj ligi kada je ekipa 1987. godine osvojila prvo mjesto u zapadnoj Hrvatskoj. Sljedećih godina pionirska ekipa ponavlja taj uspjeh. To je razdoblje u kojem je Tenis klub Pećine daleko najuspiješniji klub u regiji. Helga Kosjek, Janina Kisić, Tamara Miletić, Tea Kugler, Patrik Predovan, Zoran Borčić, Tomo Helman, Branko Marović, Marin Tomaić, Kristof Marović i Aleš Furlan.neki su od onih koji su svojim nastupima u momčadima djevojčica i dječaka pomogli da tako bude. Trenirao ih je sad već legendarni trojac: Maks Kosjek, Luka Karković i Damir Planinić.

Seniorska ekipa krenula je od samog početka, nastupajući u Istarskoj ligi da bi 1987. osvojivši prvo mjesto, ušla u ondašnju Republičku ligu. Sljedeće godine, nakon duge i iscrpljujuće borbe sa teniskim klubom Varteks iz Varaždina koji je nastupio sa neregistriranim igračima, ekipa je izborila plasman u Drugu jugoslavensku ligu, gdje je na drugom mjestu na tablici dočekala raspad bivše države ušavši tako u Prvu hrvatsku ligu.

Najveći uspjesi kluba postignuti su 1992 i 1993. godine, kad se klub dvije godina zaredom plasirao u polufinale Prve hrvatske lige pobjedivši velike klubove kao što su Split i Mladost.

1994. godine klub ispada u drugu ligu. U drugoj ligi klub ostvaruje sve pobjede osim protiv Cro Petrol Rožića, usprkos vodstvu od 4:2 nakon pojedinačnih mečeva. Drugo mjesto nije dovoljno za povratak u prvu ligu, ali te godine na inicijativu Srđana Ivaniševića, Upravni odbor, HTSa ligu proširuje sa dosadašnjih osam na deset klubova, tako da se Split i Pećine vraćaju u prvu ligu.

Nakon toga slijedi razdoblje manjih ambicija kluba da zadrži provoligaških status, ipak 2003. momčad uspijeva postati prvakom 2. lige nakon duge i do kraja neizvijesne sezone. Te godine za klub su igrali Haris Bašalić, Duje Mrduljaš, Marko Kovačević, Jure Ivelić, Jure Udovičić, Bojan Baznik, Sanjin Mičetić, Matko Butković i kao igrač i trener Branko Marović