Recenzie: ,,Wonder

Woman 1984"

Hey, guys! Astăzi vom vorbi despre noul film DC Comics, Wonder Woman 1984 sau WW84. Sunt pe cale să fiu brutal de sincera, pentru că, atunci când ești închis în casă de mai mult de un an, numai ai altceva de făcut, dar faci recenzii oneste pe filme și seriale pe care le urmărești. Ador un film bun cu super eroi ca cele făcute de DC Comics, dar noul film a fost la limita așteptărilor?!


Pe o parte, filmul a început absolut perfect, cu istoria de proveniența a Dianei sau Wonder Woman, interpretată de Gal Gadot, dar pe parcurs s-a transformat într-un film cu o acțiune previzibila si feminista. Nu că aș avea ceva împotriva ei, pentru că cel mai probabil a vrut să transmită un mesaj prind evoluția pesonajului „Barb”, interpretat de Kristen Wiig, care a plecat de la stereotipul tocilarei ce, în cele din urmă, se transformă într-o femeie precum Diana, dar care are o sete pentru putere. Și, acest mesaj, după părerea mea, nu a surprins schița definitivă pe care o așteptam.


Alt stereotip des întalnit și plictisitor este și tipul însetat de succes și avere, caruia nu îi merg afacerile si face escrocherii. Pana ce găsește obiectul magic care îl scapa de ghinion, dar acesta este lacom și își dorește ca el sa implineasca dorințe și să fie un om foarte influent. Personajul despre care vorbesc nu este nimeni altul decât Maxwell Lord, luând viața prin Pedro Pascal. În plus, a fost foarte iritant si un tata absolut groaznic pentru micuțul lui baiat.


De asemenea, am conceput filmul o continuare a celuilalt, care a avut loc în timpul unui război mondial. Unde aceștia s-au concentrat pe aventurile lui Wonder Woman cu noii ei prieteni și viața ei amoroasă. Ar fi fost mult mai ușor și mai captivant să urmărească firul narativ al primului film, fără un salt așa mare în viitor.

Pe de alta parte, înțeleg acel spațiu de timp în viitor, destul de bine conturat, cum Diana încă nu trecuse peste moartea preaiubitului ei Steve Trevor, Chris Pine, care este reincarnat într-un alt corp, dar care se sacrifica pentru iubirea vieții lui si puterea acesteia. Și îmi place cum totuși,citrinul, a ajuns un personaj eponim, la fel și Maxwell, când Diana ar fi trebuit sa fie centrul poveștii, acesta a fost doar sarcasm, nu mi-a plăcut deloc.


Totuși, incipitul a fost foarte bine construit, iar originile Dianei au fost formate și conturate foarte meticulos, ceea ce pentru mine este un plus. La sfârșit, vom mai adăuga un plus pentru ca atenția revine pe Wonder Woman și totul revine la normal, chiar dacă asta înseamnă ca personajul lui Gal Gadot l-a pierdut pe cel interpretat de Chris Pine.


În același ton optimist, mi s-a părut încântator tehnica citrinului, care împlinește dorințe, dar în același timp iti ia ceva la schimb, așa cum lui Barb i-a luat prietenia, Dianei, puterea și lui Maxwell, aproape copilul. Le-a și restituit când au renunțat la dorință.


În concluzie, nu este cel mai bun film făcut de DC, făcut în anii aceștia plini de tehnologie avansată, dar nu este nici cel mai rău. Ca un rating i-as dat cu indulgență, față de primul film, 7.9 steluțe din 10, deoarece nu a fost nici o abominație, dar nici briliant ca primul nu a fost.

Nu uita să ne urmărești pe instagram @the.magateen

redacție: Bianca Ioniță și Alessia Văduva

grafician: Bianca Ioniță și Alessia Văduva

DTP: Bianca Constantin