Mișcarea „Not all men, but

every single women”

În contextul actual al pandemiei, din ce în ce mai multe femei sunt victime ale abuzului și, totuși, societatea tratează acest subiect în continuare ca fiind tabu. Fiind o femeie, am experimentat pe pielea mea o grămadă de atacuri din partea bărbațiilor. Trăim în secolul XXI și nici până acum nu am reușit prin mii de proteste să ne căpătăm drepturile. Mă îngrijorează faptul că în aceste vremuri, așa zise ,,dezvoltate'' persoane de ambele sexe consideră că bărbații sunt superiori femeilor. O mentalitate complet greșită!

Fraza "Not all men but every single woman" subliniază diferența dintre experiența bărbaților și cea a femeilor, când vine vorba de hărțuire sau abuz. Astfel, chiar dacă nu orice bărbat este un agresor, realitatea arată că fiecare femeie trece printr-o experiență traumatizantă, fiind abuzată psihic si sexual. În același timp, femeilor le este frică să meargă singure pe stradă indiferent de momentul zilei, fără a avea la ele obiecte cu care se pot autoapara în fața atacatorilor de sex opus.

Știați că 97% din femeile din UK au fost agresate sexual? Asta înseamnă că 4 din 5 femei au fost constrânse și lasă-te cu daune psihologice. Ne putem imagina numărul îngrozitor din România unde educația sexuală nu a existat niciodată. Nu este de mirare că suntem fruntași în Europa la o gândire toxică ce promovează astfel de cazuri (vezi imaginea). În concluzie, toată lumea ar trebui să fie informată și precaută în privința aceasta.


Atunci când spunem "Not all men" abrogăm trauma suferită de femei și, în loc să găsim soluții pentru a le ajuta să se simtă în siguranță, punem accentul pe bărbați, care se simt inconfortabil să discute despre acest subiect.


Totuși, "every single woman" este victima abuzului, dar de cele mai multe ori ea nu va reclama agresorul, deoarece îi este teamă sau rușine. De aceea este important să educăm atât bărbații, cât și femeile despre acest lucru, pentru a crea un mediu cât mai sigur pentru toată lumea. ,,Prădătorii" sexului opus pretind că principala cauză a violului este vestimentația femeilor. Faptul că noi ne îmbrăcăm într-un fel care ne face fericite nu este un lucru pe care poți da vina în această situație. În locul protejării tuturor fetelor, mai bine facem o schimbare și încercam să ne educăm băieții încă de la vârste fragede în a respecta femeile în adevărata lor valoare.

Nu uita să ne urmărești pe instagram! @the.magateen

redacție: Thea Vochita, Oana Luca

grafică: Bianca Constantin,

Anastasia Chivu

DTP: Andreea Seba