TERRA D'EDOM

La història del poble jueu als Països Catalans

Coneix la llarga història del Poble Jueu

Durant l’estiu de 1391, milers d’assaltants irrompen en la immensa majoria de barris jueus que hi ha escampats en moltes poblacions dels regnes catalans. Atiats per l’odi religiós i pel descontentament respecte el rei i els nobles, els esvalotadors assassinen centenars de persones i forcen la resta a convertir-se al catolicisme. Aquestes matances i conversions significaran el final d’un període de coexistència entre jueus i cristians que havia començat gairebé mil anys abans, perquè de jueus, a Catalunya, n’hi havia hagut fins i tot abans que es pogués parlar de Catalunya. La història que us explicarem és la d’una comunitat que va ser condemnada a desaparèixer i la d’una societat que mai més no va tornar a ser la mateixa. Recorrerem els calls cercant vestigis i explicacions; preguntarem a experts hebraistes de casa nostra i d’arreu. I farem un salt de 500 anys per mitjà de Mordechai Ben-Amir (Marcos Caballero), un descendent dels qui van haver de fugir, que ha estat capaç de traçar el seu arbre genealògic fins al Falset i la Cervera del segle XV.

Aquesta és una història de dolor, d’oblit, però també de tossuderia i de perseverança. Així doncs, aquesta és una història actual.

Mira el nostre tràiler!

Si quieres ver el trailer en otros idiomas pincha aquí ->

Si tu veux voir le trailer dans d'autres langues clique ici ->

Ajudan's a fer possible el documental

L'any passat vam dur a terme una campanya de crowdfunding mitjançant la plataforma online especialitzada Verkami, vam aconseguir una petita victòria a favor de la Cultura Catalana.

La nostra intenció inicial era aturar el rodatge del documental en el moment de "El Decret d'Expulsió", però degut a l'allau d'informació amb la que ens vam trobar hem decidit seguir el camí fins als nostres dies; en el decurs de la investigació vam topar-nos amb les rutes de fugida i les ciutats on van arribar.


Visita el nostre Facebook Oficial!

Produït per:

Contacte:

Mòbil: 0034.693.72.43.02

Responsable: Ramon Vallès