הטכני הינו בית ספר מקצועי המכיל 3 מגמות עיקריות מכונות ,חשמל ואלקטרוניקה.
הבחירה ללמוד בטכני היא בחירה חכמה מאוד ממספר סיבות:
א. הטכני זכה מספר שנים ברציפות כבית ספר מצטיין.
ב. המסלול מוכר ע"י משרד החינוך ומקנה תעודת בגרות, תעודה טכנולוגית וניתן אף להמשיך ללימודי הנדסאי ולקבל תעודת הנדסאי.
ג. למצטיינים יש אפשרות אפילו להמשיך ללמוד לתואר B-TECH.
ד. צוות הפיקוד וההוראה של המכללה הטכנולוגית כולל: מפקדים ברמה גבוהה ביותר, יועצים מחנכים מורים וסיוע לתלמידים המתקשים בלימודים.
ה. לרשותכם החונכים יש מועדון, ספריה, חדר עיון, חוגי העשרה, טיולים, ערבי בידור, מסיבות, מתקני ספורט ועוד.
ו. תלמידי המכללה מוגדרים "שוחרים" ובזכות זה מקבלים מדים, ארוחת צהריים מלאה , נסיעות חינם בתחבורה הציבורית, כרטיסי חייל למופעים והצגות.
ז. השתלבות צבאית בחיל איכותי ומובחר.
ט. צוות מכונות איכותי ומובחר טניה,דרור,אגם,אלי,לובה ומשה!!
וקצת היסטוריה
הבסיס הוקם ביוני 1948, על ידי יהודה השמשוני. מפקד הבסיס הוא קצין בדרגת אלוף-משנה.
בח"א 21 ובשמותיו לאורך השנים: בית הספר הטכני חיפה, המכללה הטכנולוגית של חה"א, בה"ד 2, הוקם עוד לפני קום המדינה.
בד בבד עם הבשלת המאמצים להקמת מדינת ישראל, החלו בהקמתו של כוח תעופה - חיל אוויר, אשר עתיד לשמש יסוד בשמירה על ביטחונה של המדינה ,בהעצמתה ובכינונה כמדינה מובילה.
את סיפורו של הבסיס ניתן לחלק לארבע תקופות: תקופת ההקמה והמיסוד הראשוני של בית הספר; כניסתו של חיל האוויר לעידן מטוסי הסילון; המעבר של החיל למטוסים ולטכנולוגיה האמריקאית; ולבסוף – אתגר החינוך הטכנולוגי במדינת ישראל.
ארבע התקופות הן שילוב של שני היסודות המרכזיים שעיצבו את בית הספר לדורותיו – שינויים בכוחות חיל האוויר ושינויים במערכת החינוכית הישראלית.
התקופה הראשונה - "הקמת בית הספר הטכני": תקופה ראשונית, חלוצית, שבה הוצאו אל הפועל הצעדים הראשונים בבנייתו ובביסוסו של בית ספר להדרכה. מקום שנבנה במטרה לחנך בני ובנות נוער ובוגרים ולהכשירם לצורכי חיל האוויר.
התקופה השנייה - "עידן מנועי הסילון": שינוי מהותי בכוח האוויר של החיל אשר בא לידי ביטוי בתוכניות ההדרכה וההכשרה בבסיס.
התקופה השלישית - "המעבר למטוסים ולטכנולוגיה אמריקאית": החלה מעט לפני מלחמת ששת הימים וקיבלה תנופה נוספת מספר שנים נוספות אחרי כן עם ההתרחבות לשיטות הדרכה ומערכות הדרכה חדישות, בהשפעה אמריקאית.
התקופה הרביעית - הנוכחית, החלה במשבר החינוך הטכנולוגי בישראל, משבר שהעמיק את הצורך הגדול של חיל האוויר למצוא פתרונות ולהכשיר בעצמו את דור העתיד הטכנולוגי של המערך הטכני ובמידה רבה של מדינת ישראל כולה.
הקמת הבסיס
ההחלטה לפתוח קורס למכונאי מטוסים התקבלה בדצמבר 1947 ובפועל הייתה יריית הפתיחה, אבן התשתית הראשונה, בבנייתו של בית הספר הטכני, לימים בח"א 21. יהודה השמשוני, שלקח על עצמו את המשימה – היה צריך למצוא מענה מהיר ועם זאת רציני ומקצועי ל-5 מרכיבים שבלעדיהם אין קורס ואין בית ספר: תוכנית לימודים סדורה; מקום ללמד בו ותשתיות תומכות; ציוד להדרכה מעשית; מדריכים טובים; תלמידים מתאימים. במשך חודשים חיפש ומצא את הדרכים לענות על כלל הרכיבים הדרושים במטרה לעמוד במשימה בהקדם.